Utorak, 17.05.2022.

Šta će Messi reći na ovo? U Barcu stiže novi napadač, velika želja Koemana

Utorak, 08.09.2020. | Sport | Autor

Kako navode francuski mediji zvijezda Lyona Memphis Depay nalazi se na izlaznim vratima kluba. Depay je i prije interesovanja Barcelone odbio potpisati novi ugovor sa francuskim klubom, a sada su svjesni u Lyonu da neće moći zadržati svog najboljeg igrača.

Lyon je odredio i cijenu – pustiće Holanđanina za 30 miliona eura, ali su navodno spremni i da ga puste za 25 plus još koji milion u bonusima.

Francuzi žele da ubrzaju proces njegovog odlaska, i nikako ne žele da ode naredne godine bez obeštećenja. Takođe, trener Rudi Garsija što prije želi da zna koliko novca ima na raspolaganju da dovede adekvatnu zamjenu, jer Liga 1 počinje za dva dana.

Ovo je još jedan dokaz da Koeman želi pokazati Messiju ko je gazda u Barceloni. Podsjetimo, prilikom dolaska Koemana u klub predsjednik Barce je rekao da će dovesti napadača Intera Lautara Martineza ukoliko se Nizozemac složi sa tom odlukom.

Svima je poznato da je Lautaro velika želja Messija koji je od kluba zahtijevao da njegovog sunarodnjaka dovedu u Kataloniju.

Međutim, Koeaman je stopirao taj transfer i okrenuo se svojim rješenjima. Tako je, nakon otpisivanja Suareza iz kluba još jednom išao “u kontru” Messiju u namjeri da pokaže i nametne svoj autoritet.

Kako će ovaj “hladni rat” između Koemana i Messija završiti ostaje da vidimo.

Tagovi: Barcelona