Subota, 20.04.2024.

Alvaro Morata bi se mogao vratiti u Juventus

Nedjelja, 06.09.2020. | Sport

Iako posljednje informacije govore da je Luis Suarez blizu dolaska Juventusa, ali poznati nogometni agent Giovanni Branchini tvrdi da će Stara dama u svoje redove vratiti Alvara Moratu.

Bianconeri traže novog napadača dok s Gonzalom Higuainom pregovaraju o sporazumnom raskidu ugovora. Španski i italijanski izvori tvrde da će ga zamijeniti Luis Suarez te da je već dogovorio dvogodišnji ugovor prema kojem će po sezoni zarađivati 10 miliona eura, uz mogućnost produženja saradnje na još jednu sezonu.

“Ne mislim da će sljedeći napadač Juventusa biti Moise Kean, Suarez, Edinson Cavani ili Edin Džeko, vjerujem da će Juve vratiti Alvara Moratu”, rekao je agent Branchini.

Bio bi to povratak Morate u Torino koji je kupljen u julu 2014. godine za 20 miliona eura, ali su Kraljevi aktivirali klauzulu dvije godine kasnije te su ga vratili u svoje redove za 30 miliona eura.

Španac nikad nije dostigao formu u kojoj je igrao dok je bio u Juventusu pa čak ni kad je prešao u Chelsea i Atletico Madrid. U oktobru će napuniti 28 godina, a vjeruje se da Atletico za njega traži 80 miliona eura.

Ipak, Juve bi mogao ponuditi nekoliko igrača u zamjenu.