Subota, 20.04.2024.

Barcelona neće pokušati dovesti Neymara ovog ljeta, pregovori za Martineza zaustavljeni

Nedjelja, 02.08.2020. | Sport

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je potvrdio da katalonski klub ovog ljeta neće pokušati dovesti Neymara, kao i da su pregovori za Lautara Martineza zaustavljeni.

O povratku Neymara iz PSG-a u Barcelonu se dugo priča, ali se t prema riječima predsjednika Katalonaca neće dogodoti ovog ljeta, prenosi španski AS.

Barca je pokušala prošlog ljeta vratiti Neymara na nagovor nekoliko igrača među kojima su Lionel Messi i Gerard Pique, ali u tome nije uspjela. Za novi pokušaj nema sredstava.

“Nećemo pokušati dovesti Neymara ovog ljeta. Dali smo sve od sebe prošle godine, ali nećemo pokušavati ponovo”, jasan je bio Bartomeu.

On je dodao da nema ništa ni od transfera Lautara Martineza iz Intera koji i dalje traži oko 100 miliona eura za argentinskog napadača. Bartomeu je kazao da su pregovori zaustavljeni jer klub nema namjeru praviti velike investicije.

Predsjednik je potvrdio da neće pustiti golmana Marc-Andrea ter Stegena iako ima interesa iz engleskog Premiershipa. Također, dodao je da kapiten Lionel Messi “ima još tri ili četiri godine u nogometu” te je istakao da je mladi napadač Ansu Fati budućnost kluba.