Ponedjeljak, 28.10.2024.

VIDEO IZ OCEANGATEA – Youtuber objavio snimke iz Titana: ‘Da ekspedicija nije otkazana, ja sam mogao biti u toj podmornici…’

Ponedjeljak, 26.06.2023. | Na mreži | Zanimljivosti

Na društvenim mrežama objavljene su snimke iz OceanGateove podmornice Titan, a koje je objavio Youtuber Scuba Jake

Na društvenim mrežama objavljene su snimke iz OceanGateove podmornice Titan, a koje je objavio Youtuber Scuba Jake. On je u podmornici bio ove godine nekoliko tjedana prije tragedije, na “misiji III”. Njegova ekspedicija je zbog neočekivanih problema otkazana. Tragedija u kojoj je podmornica na kraju implodirala s pet putnika je bila “misija V”.

“Da ekspedicija nije otkazana, ja sam mogao biti u toj podmornici”, rekao je youtuber.

U vidu se vidi proces ulaska

U videu se vidi kako izgleda proces ulaska u podmornicu, zatvaranje sa 17 vijaka izvana te zaron. “Nosio sam nekoliko čokoladnih keksa, dva sendviča i kamperu da mogu to sve snimiti”, objasnio je. U videu se može vidjeti i Stockton Rush, izvršni direktor OceanGatea koji je stradao u podmornici.

“Ovo je podsjetnik da je život veoma dragocjen i da može nestati u sekundi. Da je bilo lijepo vrijeme, da me Stockton pitao želim li mjesto u toj podmornici, ja bih opet otišao. Mogao sam biti dolje s njima. Zahvalan sam što sam tu danas, ali ljudi na ekspediciji su bili divni i jako sam zahvalan na cijelom iskustvu”, kaže youtuber na kraju videa.

nethr/press