Subota, 27.04.2024.

Izglasan Savjet Prostornog plana Grada Mostara za period od narednih 10 godina: Gradonačelnik i Predsjednik Vijeća nisu objasnili koji su bili kriteriji izbora

Utorak, 29.06.2021. | Na mreži

Irma Baralija, gradska vijećnica Grada Mostara na svom Facebook profilu kako je danas izglasan Savjet Prostornog plana Grada Mostara za period od narednih 10 godina, ali da su vijećnice Naše stranke, vijećnici SDP-a i jedna vijećnica PMP-a glasali protiv. 

Baralija navodi da Gradonačelnik i Predsjednik Vijeća nisu objasnili koji su bili kriteriji izbora, pretpostavljajući zato jer ih nije ni bilo ili pak nisu za širu javnost. 

Njenu objavu prenosimo u cjelosti:

Predsjednik Salem Marić je tvrdio da je ispoštovana i zastupljena struka u potpunosti.

Diskutovala sam naravno da nije jer gdje su na ovom spisku urbani planeri, historičari, historičari umjetnosti, experti iz oblasti sociologije grada i sl.?

Također nisu jasni ni kriteriji po kojima su došli do ovih ljudi. 

Čast izuzecima sa ovog spiska, koje lično poznajem i svjedočim njihovoj stručnosti, ali s druge strane se pojavljuju ljudi o kojima se vrlo malo zna ili u čije kompetencije postoji opravdana sumnja. 

Gradonačelnik i Predsjednik Vijeća nam nisu objasnili koji su bili kriteriji izbora, pretpostavljam zato jer ih nije ni bilo ili pak nisu za širu javnost. 

Iz pomenutih razloga vijećnice Naše stranke, vijećnici SDPa i jedna vijećnica PMPa smo glasali protiv. 

Uprkos tome, Savjet u ovom sastavu je izglasan i pravac u kojem će se Mostar razvijati u narednih 10 godina zavisiće značajno od ovih ljudi.