Nedjelja, 27.10.2024.

U Novom Sarajevu uspješno završena akcija čišćenja: Uklonjen kabasti otpad iz svih mjesnih zajednica i urađeno čišćenje ulica

Nedjelja, 27.06.2021. | Na mreži

Na području Općine Novo Sarajevo ovog vikenda je organizovana akcija čišćenja.

Na svom Facebook profilu KJKP Rad-u se zahvalio načelnik Hasan Tanović, te kazao kako je uklonjen kabasti otpad iz svih mjesnih zajednica i urađeno čišćenje ulica  Behdžeta Mutavelića, Kemala Kapetanovića,Hasana Brkića, Paromlinska, Marka Marulića, te dobar dio parkinga, trotoara i rigola.

Tanović je kazao i to kako je ovo proces koji treba biti redovna praksa, ali promjene se ne dešavaju brzo, ma koliko mi to željeli i trudili se.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Ovih dana smo svjedoci da se veliki pritisak vrši na KJKP Rad i njihovo čišćenje i održavanje javnih površina. Može im se možda nešto prigovoriti, ali sigurno se ne može reći da ne rade u svojim maximalnim kapcitetima i u skladu sa onim što im je na raspolaganju.
Želim im se zahvaliti u ime građana Novog Sarajeva zbog velike akcije ovog vikenda. Uklonjen je kabasti otpad iz svih mjesnih zajednica i urađeno čišćenje ulica  Behdžeta Mutavelića, Kemala Kapetanovića,Hasana Brkića, Paromlinska, Marka Marulića, te dobar dio parkinga, trotoara i rigola.

Znamo da je ovo proces koji treba biti redovna praksa, ali promjene se ne dešavaju brzo, ma koliko mi to željeli i trudili se.

Hvala KJKP Rad!