Subota, 26.10.2024.

Nikšić: Da smo nabavili vakcine one bi propale jer Zavod za javno zdravstvo još nije nabavio frižidere za čuvanje istih

Utorak, 27.04.2021. | Na mreži

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, Damir Nikšić na svom Facebook profilu napisao je nove informacije, a vezane za vakcine.

Naime, Nikšić navodi kako je saznao da rukovodioci kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo još uvijek nisu nabavili frižidere i tako obezbjedili uslove za čuvanje vakcina koje dolaze i trebaju doći.

Napisao je i da ipak to što još uvijek nema vakcina za masovnu imunizaciju je dobra vijest jer da su vakcine došle na vrijeme u količinama u kojim smo htjeli i željeli da dođu – propale bi, što bi onda bio još veći debakl.

Nikšićevu objavu prenosimo u cjelosti:

To što još uvijek nema vakcina za masovnu imunizaciju je dobra vijest.

Jer da su vakcine došle na vrijeme u količinama u kojim smo htjeli i željeli da dođu – propale bi, što bi onda bio još veći debakl.

Saznajem da rukovodioci kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo još uvijek nisu nabavili frižidere i tako obezbjedili uslove za čuvanje vakcina koje dolaze i trebaju doći.

Njima se ne žuri.

Da li ste vidjeli iti jedan letak, video, bilo kakvu informaciju ili materijal koji promoviše vakcinaciju, a koji upravo Zavod za javno zdravstvo mora producirati i plasirati?

Što se direktorice Zavoda tiče, ona je zbilja imala puno posla kao Predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo. Ne ulazim u to kako je do sada obavljala tu funkciju, vjerovatno dobro, ali, po onom što čujem, definitivno su joj promakle neke bitne stvari kao direktorici Zavoda. Nedostatak frižidera je ozbiljan problem.

Ovo sa koronom još nije gotovo. Mi smo se tek počeli hvatati u koštac s njom, ali izgleda da oni koji bi to trebali – ne shvataju to tako.

Masovna imunizacija je važna jer je to jedini način da se nastavi normalan život, a kada kažem “normalan život” ne mislim na derneke već na privredu.

Bez vakcinacije nema normalizacije. Što prije i efikasnije to obavimo – prije ćemo nastaviti dalje.

To zna Vlada, to znaju građanke i građani, to znaju zastupnice i zastupnici. Ostaje da vidimo znaju li direktorice i direktori kantonalnih ustanova i preduzeća, da li će nas poslušati i hoće li uraditi svoj dio posla.