Utorak, 07.05.2024.

Delić i Čampara održali sastanak o uspostavljanju modernog trening centra za policijske službenike na lokalitetu Suhodola

Srijeda, 19.05.2021. | Na mreži

Adnan Delić, ministar privrede KS danas je ugostio delegaciju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova koju je predvodio ministar Aljoša Čampara.

Razlog ovog sastanka je bio razgovor o uspostavljanju modernog trening centra za policijske službenike na lokalitetu Suhodola.

Dogovoreno je da će zajedno pristupiti rješavanju imovinsko-pravnog statusa područja na kojem se uspostava centra planira, i u tom kontekstu FMUP će imati punu podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

Objavu ministra Delića prenosimo u cjelosti:

Danas sam u svom kabinetu ugostio delegaciju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova koju je predvodio ministar Aljoša Čampara.

Razlog ove posjete bio je razgovor o uspostavljanju modernog trening centra za policijske službenike na lokalitetu #Suhodola.

Dogovorili smo se da ćemo zajedno pristupiti rješavanju imovinsko-pravnog statusa područja na kojem se uspostava centra planira, i u tom kontekstu #FMUP imat će moju punu podršku.

Sigurnost građana i sigurna životna sredina su poslovni ambijent kakvom težimo i smatram da je to jedan od krucijalnih uslova za rast i razvoj privrede, ulaganja i privlačenja stranih investicija u naš kanton.

Mi smo razvoj i unaprijeđenje poslovnog ambijenta postavili kao osnovno opredjeljenje, kako Ministarstva privrede, tako i Vlade KS, a to možemo ostvariti prije svega, saradnjom s kvalitetnim policijskim kadrovima, kao i stalnim ulaganjem u edukaciju i razvoj policijskih službi i službenika.