Subota, 26.10.2024.

GDJE LI SE SKRIO? Generacija Osmana Mehmedagića Osmice na dodjeli diploma – pronađi ga!

Petak, 19.03.2021. | Na mreži

Nakon što iz dva pokušaja nije uspio sebi “pribaviti” validan dokaz o završenom fakultetu, direktor Obavještajno-sigurnosne Agencije (OSA) Osman Mehmedagić svoju treću sreću, svoj spas i sagovornika potražio je na Američkom univerzitetu u Sarajevu i direktoru Denisu Prciću. Kako to obično biva sa svima koji na bilo kakav način “sarađuju” sa Mehmedagićem nije trebalo dugo da se već upitnik kredibilitet i ove ustanove, a i njenog direktora sroza, pa je tako Univerzitet ostao bez akreditacije, a Tužilaštvo pokrenulo obziljan predmet.

Istraga i protiv Univerziteta, ali i oko validnosti treće diplome u dosadašnjoj karijeri Mehemedagića je u toku, a u međuvremenu iz te davne 2013. godine kada je Mehmedagić navodno diplomirao pojavila se slika sa dodjele diploma.

Mi nismo mogli, ali probajte ga pronaći vi.

Može biti i da je bio bolestan ili na nekom važnom zadatku ili jednostavno da je ostao negdje u zadnjem redu, pa zbog nižeg rasta nije vidljiv na fotografiji. Svakako, postoji mogućnost i da se po uzoru na svog tajnog agenta Kalimera prerušio u suprotan spol i tako demonstrirao svoje sposobnosti ili je pak zaronio u bazen za vrijeme slikanja jer, kao što znate, uposlenicima OSA-e zabranjeno je da javno istupaju, iznimka je jedino kada je u pitanju javno istupanje ili istupanje za javno dobro Stranke demokratske akcije.