Subota, 26.10.2024.

Međustranački okršaj na Ilidži, Vreto (NiP) poručio SDA-ovcima: Razumijem vaš strah, smeta vam što vaš vijećnik Pintol, ne može dobijati novac na lični račun od 4. Viteške, što nema više mešetarenja!

Subota, 17.04.2021. | Na mreži

Nakon što je OO SDA Ilidža izdala sramno saopćenje u kojem je nastojala diskreditovati na ličnoj osnovi općinskog načelnika Nermina Muzura, a za što su povod našli u PRESS konferenciji koju je Muzur održao povodom 100 dana mandata, na Ilidži je među pozicije i opozicije nastao pravi rat. Na svom Facebook profilu oglasio se Edis Vreto, vijećnik Općinskog vijeća Ilidža i pojasnio strahove općinske organizacije SDA.

Njegov status prenosimo u cjelosti:

Po saopštenju za javnost OO SDA Ilidža vidim da su vidno nervozni, mogu ih i shvatiti. Toliko je nepromišljeno saopštenje u kojem ponižavaju načelnika Nermina Muzura kao i njegova prijašnja radna mjesta, samim tim i mnoge ljude koji se bave istim poslom.

Razumijem vaš strah, poslije prezentacije i urađenog u 100 dana na čelu Općine mogu shvatiti vaš strah. Znam ja šta vama smeta. Smeta vam to što kolega vijećnik Amel Pintol više ne može dobijati novac od udruženja 4. Viteške na svoj lični račun, smeta vam što taj isti kolega mora napustiti sjednicu vijeća jer ne može glasati za izvještaj KSC Ilidža! Smeta vam što će se novac građana dijeliti tako što će biti raspisani javni pozivi i samo oni koji ispunjavaju uslove mogu dobiti novac koji potom moraju opravdati! Smeta vam to što više karate klub Šampion u vlasništvu Denisa Muhovića neće moći da uzima novac građana na održavanje “međunarodnih” takmičenja, kao prije! Smeta vam to što brat Denisa Muhivića više neće moći koristiti termine u KSC Ilidža za privatne svrhe, uzimati novac iz budžeta i pri tome imati ekipu KK Impuls Ilidža koji igraju sa posuđenim igračicama iz Lukavice, i naravno uz to sve njihov zavidan skor, a to je koliko odigranih utakmica, toliko i poraza! Smeta vam što nećete moći Dom kulture u Hrasnici koristiti u privatne svrhe i promociju stranke SDA! Smeta vam što više nećete moći mešetariti po Općini, pa nekome tražiti procenat od tendera, građevinskih dozvola i tako dalje!

Znam kolege da vam smeta, ali bili su vam preči lični interesi nego građani. Ima još mnogo toga što se može nabrojati šta vama smeta i zbog čega, ali ljudi će to sami prepoznati. Nadao sam se da ćemo barem u ovim lijepim mubarek danima uspijeti da nestvaramo tenzije i svađe, ali sa vama čovijek ne može drugačije.

Po saopštenju za javnost OO SDA Ilidža vidim da su vidno nervozni, mogu ih i shvatiti. Toliko nepromišljeno saopštenje u…

Posted by Edis Vreto on Friday, April 16, 2021