Nedjelja, 27.10.2024.

Čolpa: Dodiku Dejtonski mirovni sporazum predstavlja švedski sto sa kojeg uzima ono što mu se sviđa taj dan, a sve ostalo zanemaruje

Srijeda, 12.05.2021. | Na mreži

Nihad Čolpa, zastupnik u Parlamentu FBiH oglasio se na svom Facebook profilu po pitanju Dodikovih izjava i postupanja u vezi sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, kazavši kako se isćuđava na njegovoj privrženosti imenovanju kadrova SNSD-a u institucije Bosne i Hercegovine, a koje su prema njegovoj tvrdnji nastale pravnim nasiljem Visokih predstavnika.

Čolpa je dodao i to kako Milorad Dodik svakodnevno razvlači pamet svojim konstrukcijama o Dejtonskom mirovnom sporazumu bez da se ikad sjeti prevažnog Anexa 7 o održivom povratku tog istog sporazuma.

Objavu prenosimo u cjelosti:

Kao ljubitelju provedbe izvornog Dejtonskog mirovnog sporazuma Miloradu Dodiku, isćuđavam se na njegovoj privrženosti imenovanju kadrova SNSD-a u institucije Bosne i Hercegovine, a koje su prema njegovoj tvrdnji nastale pravnim nasiljem Visokih predstavnika. Njegovi saradnici su istaknuti uživaoci u pravima, privilegijama i svim ostalim blagodatima, koje im donose visokopozicionirane funkcije na državnom nivou, a sve o trošku građana.

Pritome, Milorad Dodik je u potpunosti zanemario, a možda i zaboravio na provedbu Anex 7 o održivom povratku tog istog sporazuma. Dok su povratnici u entitet RS čija su puna prava ugrađena u Dejtonski mirovni sporazum nakon svih ovih godina i dalje izloženi diskriminaciji i progonu, Milorad Dodik nam svakodnevno razvlači pamet svojim konstrukcijama o Dejtonskom mirovnom sporazumu bez da se ikad sjeti prevažnog Anexa 7. Za Milorada Dodika Dejtonski mirovni sporazum predstavlja švedski sto sa kojeg uzima ono što mu se sviđa taj dan, a sve ostalo zanemaruje.

Shodno tome, Dodik i njegovi saradnici su uzivaoci “pravnog nasilja” Visokih predstavnika, dok se nama ispostavlja ceh.