Utorak, 29.10.2024.

PRAVDA ZA DŽENANA, DAVIDA I NADIN – BUDI NA STRANI ISTINE I PRAVDE!

Ponedjeljak, 06.09.2021. | Na mreži

Neformalna grupa građanki okupljena u pokretu „Ženski Marš“ u Bosni i Hercegovini ovim putem poziva građane i građanke da se zajedno sa nama priključe mirnim građanskim protestima „PRAVDA ZA DŽENANA I DAVIDA – BUDI NA STRANI ISTINE I PRAVDE!“ koji će se održati  11.9.2021. u 13h u Sarajevu.

Kao društveno odgovorne građanke koje sanjanju i bore se za pravednu i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će ljudska prava svi jednako uživati, osjećamo moralnu obavezu da svojim ličnim prisustvom podržimo nadljudsku borbu za istinu i pravdu u kojoj porodice Memić, Dragičević i Smajlović  godinama istrajavaju.

Ženski Marš podržava borbu porodica Memić, Dragičević i Smajlović i pružiće im svaki vid podrške u borbi za pravnu državu.

Građanke okupljene u pokretu Ženski Marš sa posebnom emocijom i solidarnošću će podržati majku djevočice Nadin Smajlović kojoj je uskraćeno liječenje na KCUS-u, te majku Dženana Memića i njegovu ustrajnu sestru Arijanu Memić, te  majku Davida Dragičevića koje traga za istinom o ubistvu sinova i brata.

Riječima Amine Smajlović, majke djevočice Nadin vas pozivamo da se pridružite protestima:

Da li je i vama već dosta torture ove vlasti nad običnim, malim ljudima?!  I to takve siledžijske vlasti koja vam je spremna zagorčati i oduzeti život, ako im se usprotivite.

Da li se i vi bojite tužilaca i sudova koji ne provode zakon, ne dijele pravdu, nego štite nasilnike, mafiju i uski krug moćnika koje odavno ne zanima bijedan život građana ?

Jeste li se dovoljno isplakali za djecom koju ispraćate na Zapad, jer u svom gradu i državi ne mogu dobiti priliku za posao i normalan život zbog korumpirane vlasti, tajkuna i kriminalne halke koja godinama gasi svaku nadu za bolju budućnost ?