Subota, 04.05.2024.

Nikšić: Izetbegović svoje dugove želi fakturisati nekom drugom!

Ponedjeljak, 05.07.2021. | Na mreži

Lider SDP-a Nermin Nikšić oglasio se na svom Facebook profilu nakon jučerašnjeg sastanka opozicije sa ambasadorom SAD-a Ericom Nelsonom i diplomatama iz SAD-a i Evropske unije koji su bili domaćini sastanka.

Nikšić je kazao kako su jučer izneseni jasni stavovi kako SDP-a, tako i drugih političkih opcija, te kako je u ovom trenutku priča oko indirektnog ili direktnog izbora članova Predsjedništva i da li će možda biti asimetrija. U SDP-u su spremni da govore o oba rješenja, i o direktnom i indirektnom, ali SDP nikako ne prihvata asimetrična rješenja. 

Prokomentarisao je i izjave Bakira Izetbegovića koji je kazao da prihvata sve ono što i opozicija prihvata, kazavši:

“Ono što gospodin Izetbegović najavljuje, da ćemo mi poslušati neke ideje ili dogovor ne stoji. To se nije dešavalo na ovom sastanku. Dešava se ono što se dešavalo u Mostaru. Izetbegović neke svoje dugove želi fakturisati nekom drugom”.

Objavu prenosimo u cjelosti:

Zahvaljujem se ambasadoru SAD-a Ericu Nelsonu i diplomatama iz SAD-a i Evropske unije koji su bili domaćini jučerašnjeg sastanka.

Mi smo vrlo jasno rekli neke svoje stavove, a i ostali su vrlo jasno iznijeli i svoje stavove. Uspjeli smo u međuvremenu vidjeti da Izetbegović prihvata sve ono što opozicija prihvata, a ja se bojim da mu to ne bi baš odgovaralo.

U ovom trenutku priča je oko indirektnog ili direktnog izbora članova Predsjedništva i da li će možda biti asimetrija. Mi u SDP-u smo spremni da govorimo o oba rješenja, i o direktnom i indirektnom, ali SDP nikako ne prihvata asimetrična rješenja.

Naravno da je bilo kolega koji su imali i drugačiji stav.

Razgovarali smo i o drugim problemima koje mi kao opozicija osjetimo, prije svega potrebu za fer i poštenim izborima, jer smatramo da su dosadašnji izborni ciklusi svaki put bili do brojača a ne do glasača.

Ono što gospodin Izetbegović najavljuje, da ćemo mi poslušati neke ideje ili dogovor ne stoji. To se nije dešavalo na ovom sastanku.

Dešava se ono što se dešavalo u Mostaru. Izetbegović neke svoje dugove želi fakturisati nekom drugom.