Utorak, 23.07.2024.

Dragan Bursać brutalno prokomentarisao Emira Kusturicu: Ako ima ičeg ljudskog u sebi, neće imati miran san…

Utorak, 02.02.2021. | Na mreži

Portal Iskra objavio je fotografiju Emira Kusturice u helikopteru iznad Sarajeva. Ovu fotografiju je kratko prokometarisao banjalučki novinar i kolumnista Dragan Bursać.

– Možeš li spavati, braco?’. Nakon pitanja ‘Možeš li spavati, braco?’, on glavu razbija flašom. Ne znam hoće li Kusturica razbiti glavu flašom, ali ga sigurno ta rečenica prati i, ako ima ičeg ljudskog u sebi, neće imati miran san, napisao je Bursać na Facebook-u. 

U prvobitnoj verziji članka koji je prenešen sa portala Radio Sarajevo, bilo je navedeno “Na današnji dan prije 40 godina premijerno je prikazan film režisera Emira Kusturice “Sjećaš li se Dolly Bell”. Tim povodom Kusturica je u helikopteru nadletio iznad Sarajeva. Srpska novinska agencija (SRNA) objavila je danas fotografije režisera Emira Kusutirce u helikopteru iznad Sarajeva” što je označeno kao „Partly False“ (djelomično lažna) informacija od strane Raskrinkavanja, a što se dodatnom provjerom i potvrdilo kao netačno objavljena/prenešena informacija od strane Pressmedia.ba portala, te je isto izmijenjeno.