Petak, 25.10.2024.

Dučić Arslan vijećnik u OV Novo Sarajevo: Odluka o naplati javnog parkinga ispred TC Robot, štetna je odluka po naše građane, tražit ću da se ova odluka poništi!

Subota, 26.12.2020. | Na mreži

Dučić Arslan vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo objavio je na svom Facebook profilu post u kojem je skrenuo pažnju na lošu općinsku odluku o naplati parkinga, koji je inače, kako kaže on, javan. Istakao je da je to štetna odluka po građane, a kao dokaz priložio prazan parking, koji više uopće ne koristi svrsi, parkig koji je inače bio krcat automobilima.

“Pet dana nakon što su počeli sa naplatom JAVNOG parking prostora ispred TC Robot posjetio sam isti da bih se uvjerio da li smo opravdano govorili da je to štetna odluka po građane naše Općine.

Naravno, zatekao sam skoro potpuno prazan prostor od kojeg je Općina i ONSA planirala da zaradi desetine hiljada KM.

Sada u ovom trenutku samo prave štetu poštenim građanima i vuku navedeno preduzeće ONSA u dublju krizu, jer za navedeni parking treba uposliti barem 3 čovjeka na održavanju.

Opet ponavljam da ću na prvoj sjednici podnijeti inicijativu da poništimo Odluku kojom je odlučeno da se navedeni parking prostor naplaćuje po kratkom postupku.

O tome ću napraviti i konferenciju”, napisao je Dučić.