Četvrtak, 24.10.2024.

Interesantna kampanja u Sloveniji

Petak, 23.10.2020. | Na mreži

Društvenim mrežama kruže fotografije iz Ljubljane na kojima se vidi kako se “obračunavaju” s počiniteljima raznih prekršaja.

  • U Ljubljani osim što te novčano kazne zbog parkiranja na mjestu za invalide i slično, osvane ti i ime na gradski pano s učinjenim prekršajem, da zna cijeli grad da si govedo. Bravo Ljubljana – napisao je korisnik Twittera uz fotografije koje su postale viralne.

Na njima se vide dva panoa na kojima su navedena imena počinitelja, ali i njihovi prekršaji. Prema fotografijama, dotični Zdravko Riba kažnjen je tako s 80 eura jer je parkirao na mjesto za invalide.

Drugi kažnjeni s fotografija koje već nekoliko dana kruže Twitterom divljao je po centru i nije uzimao u obzir pješake, a također je kažnjen s 80 eura.

Da ne bude zabune, imena na slovenskim plakatima nisu prava. Ipak nisu. Izmišljena su i duhovito uklopljena u poruke marketinške kampanje kojom se apelira na poštovanje prometnih pravila.

Kratki opis kampanje: „Jasnim i duhovitim porukama dugotrajne kampanje Gradskog redarstva predstavit ćemo građanima Ljubljane opseg i značenje rada gradskog redarstva te predstaviti njihovu dostupnost, otvorenost i spremnost na suradnju. Izravnim adresiranjem visine novčanih kazni za pojedini prekršaj, najavljujemo da je bolje poštivati ​​pravila i tako voditi računa o vlastitoj sigurnosti i sigurnosti drugih, izbjegavajući tako plaćanje novčanih kazni “, rekao je MOL o polaznim točkama i ciljevima reklamne kampanje.

NAPOMENA: U prvobitnoj verziji članka, što je označeno kao „prenošenje lažne vijesti“ od strane Raskrinkavanja, a što se dodatnom provjerom i potvrdilo kao takvo, bilo je izostavljeno pojašnjenje za čitaoce da je riječ zapravo o reklamnoj kampanji, te je isto izmijenjeno, kao i sam naslov.