Četvrtak, 28.03.2024.

CIK Mostarcu Asimu Jelovcu odbio žalbu – u jednom pasusu obrazloženja napisali da je dostavio samo prednju stranu lične, a u narednom da je dostavio samo zadnju stranu; Nije jedini?!

Subota, 21.11.2020. | Na mreži

Na svom Facebook profilu Mostarac Asim Jelovac napisao je status u kojem je objasnio situaciju u kojoj se našao i zbog koje mu neće moći biti omogućeno da glasa na izborma u Mostaru za koje je kampanja u toku.

Naime Jelovac tvrdi da je nakon blagovremene prijave za registraciju na izborima 2020. (za Mostar), te naknadnom provjerom biračkog spiska, utvrdio da nije registrovan.

“Prijava PRP-2 zajedno sa kopijom obje strane lične karte jednim email-om upućena na adresu CIK. Uputim žalbu. Dolazi rješenje od Suda BiH u kojeme se saopštava da je žalba odbijena te da je za Mostar odbijena registracija 441 birača zbog neispunjavanja uslova pri registraciji.

U mom obrazloženju stoji, u prvom pasusu kako je u dokumentaciji dostavljena samo zadnja strana identifikacijskog dokumenta, u drugom pasusu pak da je dostavljena samo prednja strana, bez zadnje da bi na kraju, opet se odlučili za prednju stranu. Eh sad, je li otišlo samo pola email-a, a pola se negdje zagubilo u putu, ili je samo pola pročitano i zaprimljeno, jer ipak se jasno vidi da je e-mail sadržavao obje strane lične karte!?

Onda čujem da je na državnom nivou odbijeno, neosnovano, preko trideset hiljada bošnjačkih glasova, što su stotine vijećničkih mandata na lokalnom nivou. Nisi sam rekli bi, ali u ovom slučaju baš zbog toga, u pitanju su hiljade još drugih, indirektno narod čitavi”, napisao je Jelovac.