Petak, 26.04.2024.

Dijaspora zove Elvisa: Elvise javi se!

Utorak, 18.08.2020. | Na mreži

Elvis Kondžić, šef je kabineta Bakira Izetbegovića u Domu naroda PS BiH. Opis poslova koji obavlja je nepoznat. Jedini jasan zadatak koji je imao u proteklom periodu bilo je da radi sa dijasporom, animira je da se registruje i glasa, bude na usluzi i od pomoći i, pogađate, nije uspio.

To ne bi bilo ni posebno neobično, da upravo on nije diskreditovao kod predsjednika Izetbegovića, Ramiza Salkića koji je svojevremeno vodio priču oko dijaspore, te po tom osnovu dobio u zadatak da preuzme ovaj dio posla od njega. O tome da nikad manji broj registrovanih birača nije bio je PRESS već pisao, i svima bi bilo logično da tako niske brojke budu motiv da se situacija popravi dok još može, svima osim Kondžiću.

On umjesto toga u svojim zrelim godinama krenuo je linijom manjeg otpora i odlučio biti “bot” stranke na Facebook-u. Dok omladinci ovo rade “usput, sa kafe i bez naknade”, Kondžić za to prima platu visoku nekoliko hiljada maraka.

U priči o Bošnjacima i i bošnjačkim interesima je na Facebooku posebno glasan, a od konkretnih koraka koje je poduzeo jedino bi se mogao izdvojiti intervju predsjednika Preporoda Sanjina Kordića, koji je Elvis podjelio kod sebe na profilu, a koji nosi naslov: Za nas je dijaspora od izuzetnog značaja.

Bez konkretnih zadataka u kampanji, svjestan je i da vjerovatno više neće moći podijeliti dokumente koji mu dođu pod ruku sa liderom NiP-a kako je to nekada radio.

Ipak apelujemo da registracija birača iz dijaspore još uvijek traje, tačnije još 12 dana i da bi bilo puno korisnije da Facebook iskoristi za komunikaciju za našim narodom širom svijeta i pozove ih da budu odgovorni građani, umjesto ‘mudrih’ poruka koje nam šalje i svemirskih letjelica koje nam ‘gura pod nos’.