Četvrtak, 24.10.2024.

Haris Pašović: Zašto ću glasati za “Četvorku”

Petak, 13.11.2020. | Na mreži

Nisam član nijedne partije. Glasaću za Četvorku. Mislim da svaka od partija u ovoj koaliciji mora značajno da unaprijedi svoju ideologiju i političku praksu. Naša stranka je suviše ograničena na Sarajevo i idejno je uopštena. NiP je suviše konzervativna za 21. stoljeće. SDP mora da se vrati izvornoj socijaldemokratiji umjesto njoj omiljenog parohijskog bivšeg socijalizma.

Ipak, ove partije, zajedno sa nezavisnim kandidatima imaju jednu ogromnu VRLINU! One su sve odlučne da ovu zemlju izvedu iz ove crne bijede i jada u koji nas je SDA sunovratila zajedno sa svojim sestrinskim strankama HDZ-om i SDNS-om. Prvi put u političkom životu BiH imamo nekoliko jakih partija koje su sazrele toliko da mogu da prevaziđu svoje različitosti, pa i slabosti, i da ponude jednu realnu političku viziju, koja je zasnovana na budućnosti i prosperitetu.

Ja sam u Novom Sarajevu i glasaću za Dr. Hasana Tanovića, razboritog političara, vrhunskog profesionalca i plemenitog čovjeka. 100 % podržavam Srđana Mandića, izuzetno sposobnog, civilizovanog, i svjetskog. Vrsta prostačke hajke kojoj je bio izložen ovaj borac Armije BiH, koji je branio Sarajevo 4 godine, govori o tome da je SDA izgubila svaku orijentaciju i zdrav razum. Denis Challenger je mlad čovjek koji se već dokazao u politici i aktivizmu. Kada razmišljam o ovim i drugim kandidatima Četvorke, vraća mi se optimizam i vjera da pošten svijet u ovoj zemlji može pobijediti.