Četvrtak, 24.10.2024.

Damir Faruk Saračević o “policijskom satu”: Ima logike, jer od 23.00 h do 5 ujutro najviše svijeta hoda, najviše ih je na poslu, u tramvaju …

Srijeda, 11.11.2020. | Na mreži

Nosilac liste NiP-a za Stari Grad Damir Faruk Saračević na svom Facebook profilu imao je zanimljiv osvrt na uvođenje “policijskog sata” koji prenosimo u cjelosti:

Uveli su policijski sat. Ima logike. U periodu 23.00 h. do 5 ujutro najviše svijeta hoda. Tada je i najviše svijeta po tržnim centrima, na poslu, u školi, u tramvaju, u Bingu… Svi u ta doba sjede po kafićima i šire virus.
Naravno da policijski sat nema ništa sa predstojećim izborima. Kao ni sa činjenicom da se najviše prevara, krađa vreća sa glasovima, ubacivanja friziranih listića, razvoženje vreća na tajne lokacije službenim autima i drugih već udomaćenih praksi bh. izbora dešavaju od ponoći pa do jutra izborne noći. Kao ni sa činjenicom da praćenje i spriječavanje tih dešavanja u gluha doba noći neće biti moguće ako je na snazi policijski sat.

Uvođenje policijskog sata 5 dana pred izbore je, bez obzira šta bi neki zlonamjerni mogli pomisliti, samo s ciljem zaštite zdravlja građana.