Srijeda, 23.10.2024.

Elvis Hodžić: Neće biti nikakve nove gradnje na lokalitetu Meander Otoka

Petak, 09.10.2020. | Na mreži

Elvis Hodžić vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad je uputio inicijativu da se očisti i uredi područje općine Meander Otoka, koja je duži vremenski period bila zapuštena i narušavala izgled ovog dijela Novog Grada.

Općina Novi Grad Sarajevo uz saglasnost vlasnika parcele, započela je čišćenje i uklanjanje šikare na lokalitetu Otoka – Meander.

“Na moju inicijativu da se očisti i uredi ovaj zapušteni lokalitet u srcu naše općine, usvojilo je Općinsko Vijeće. Nakon razgovora sa načelnikom zajedničkim snagama smo uradili nemoguće kako bi se to i implementiralo. Pokušali smo preko nadležnih inspekcija ali nije išlo. Tada saznajem da imamo zakonski propust na nivou Kantona te da se ne može tretirati privatno zemljište. Navedena lokacija je manjim dijelom općinska zemlja a većim privatno vlasništvo neke firme. 

Hitno smo poslali inicijativu prema Kantonu za izmjenu i dopunu zakona a kako ne bi imali ovakve i slične probleme u budućnosti. 

Ovaj projekat je nastavak velikog projekta uređenja područja općine Meandar Otoka gdje se upravo završava obnova pješačkog mosta a nešto ranije smo uradili pješačke staze i zasadili aleju drveća.

Zahvaljujem se svima koji su pomogli da se implementira ovaj važan projekat.

Napominjem da neće biti nikakve nove gradnje na tom lokalitetu.”