Četvrtak, 24.10.2024.

Muamer Mekić (SDP) poručio Skaki i sviti: Moja MZ Mošćanica nije zaboravila afere Asim, respiratori itd., ovdje se ne dolazi heftu pred izbore

Nedjelja, 08.11.2020. | Na mreži

Nakon što je Abdulah Skaka ugostio danas u MZ Mošćanica Bakira i Sebiju Izetbegović, okupio kandidate i članove mjesnog ogranka, te kandidata za načelnika Starog Grada Jusufa Pušinu, oglasio se Mamer Mekić (SDP) vijećnik u općinskom vijeću, stanovnik ove mjesne zajednice:

“Čujem danas mi u mahali odnosno MZ Mošćanica bio predsjednik SDA gospodin Bakir Izetbegović kako vole reći ovi što mu podilaze “prvi u Bošnjaka”. Doš’o čovjek sa zastavama da vidi kako je moguće da stranka na čijem je čelu na MZ koja je teritorijalno dvije trećine Opštine Stari Grad nema predstavnika ni u vijeću. Kako od 2008. gubi na izborima, kako su ga u mojoj MZ pobjeđivali Radončić, kako mu je Šefika ovdje pobjedio Denis Bećirović, kako ga je na prošlim lokalnim izborima pobjedio SDP i opet će akobogda! Ne znam šta su mu pričali ovi što su ga doveli, al’ valjda zato što ovdje komšija priskoči komšiji, jaran jaranu, ne čekajući sistem koji su pravili 25 godina da riješi njihove egzistencijalne probleme. Moja MZ možda za njih spada u red “ruralnih” ali ne zaboravite jako pametnih, obrazovanih i pismenih ljudi. Dovoljno pismenih i onih koji pamte, a nisu zaboravili afere Asim, respiratore itd itd. Tako što jedna narodna kaže “džaba ste krečili” jezikom metafore rečeno. Na Mošćanicu se ne dolazi “heftu” pred izbore sa zastavama nego sa “hvala” što je bila kapija odbrane Sarajeva i pomoći pri rješavanju životnih, egzistencijalnih i infrastrukturalnih problema!”