Četvrtak, 24.10.2024.

Irfan Čengić: Nisu krivi zdravstveni radnici, kriva je Vlada KS

Subota, 07.11.2020. | Na mreži

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Irfan Čengić (SDP) gostovao je u emisiji “Sarajevska špica” na Televizija Sarajevo (TVSA).

“Zdravstveni radnici nisu krivi, i moji roditelji su zdravstveni radnici znam koliko teško rade. Kriva je Vlada KS koja nema ministra zdravstva u najvećoj zdravstvenoj krizi.

Pozitivna poruka sa izbora u SAD-u jeste da je u jeku pandemije oboren rekord po broju građana koji su glasali, pozivam i građane u BiH da izađu na izbore, jer je rizik izlaska na izbore manji je od rizika odlaska u prodavnicu.

Vjerujem da će Joe Biden biti novi predsjednik, od nas zavisi kako ćemo iskoristiti što je na čelu SAD dokazani prijatelj BiH.

Ne odustajem od usvajanja zakona koji će vratiti pravo borcima na penzionisanje i prine 62. godine

Imamo zastupnike koji ne dolaze na sjednice što je sramotno, na prošloj sjednici nije bilo kvoruma jer nije bilo dovoljno zastupnika na sjednici.

Izborni zakon mora omogućiti svim građanima da biraju i budu birani. Smatram da članove Predsjedništva BiH treba birati u Parlamentarnoj skupštini BiH.

2 godine nakon izbora nemamo Vladu Federacije Bosni i Hercegovini i za to je odgovorna stranka koja je pobijedila na izborima 2018.

Gradonačelnika Sarajeva trebaju birati građani, Sarajevo mora postati grad-kanton slično kao Beč, Zagreb, Berlin”, rekao je Čengić.