Četvrtak, 24.10.2024.

Brza reakcija iz doline Spreče

Subota, 05.12.2020. | Na mreži

Potpredsjednik SDA Edin Ramić uslijed osipanja kvalitetnih kadrova ove stranke, osjetio se pozvanim da bude što bi rekli “svakom loncu poklopac” tj. da sve pojave, pa i one koje ne razumije, komentariše.

Tako su mu sinoć dok je davao izjavu za portal Klix, jezik i želja bili brži od mozga. Požurio je Ramić da kaže šta misli i tako od silne želje i prilike koju je namirisao, otpisao Novalića brzinom svjetlosti – SDA se ne može oglušiti na ovo, morat će zauzeti stav u odnosu na to da je protiv premijera kojeg je ona delegirala, podignuta optužnica, rekao je ushićeno Ramić.

Davno je njega njegov intimus, vlasnik građevinske firme HIH Abdurahman Hodžić-Hodža najavio kao premijera. Od toga dana pa do danas Ramić mašta o tome, te u izjavi koju je dao nije mogao ni da sakrije sreću koja ga je obuzela što je Novaliću podignuta optužnica, jer je u tome vidio priliku da ostvari svoj san.

Ovaj potpredsjednik SDA iz Kalesije – selo Osmaci, namirisao je sebi Fadilovo mjesto, ali je sinoć izgorio u želji i proklizao, pa se do po noći pokušavao vratiti na noge pišući statuse na svom Facebook profilu.

Sjetimo se i da je lično on prije nekoliko dana vodio neuspješan projekat očuvanja Vlade u Tuzli, slavodobitno se slikajući sa Hodžom i Kukićem, da bi samo dva dana poslije kao rezultat njegovog lobiranja pala Vlada TZ – vjerovatno kao rezultat činjenice da on “iz doline Spreče brže reaguje”.

Zbog njega i njemu sličnih, nastala je ona narodna “Nije majka klela sina što se kockao nego što se vadio”.