Četvrtak, 24.10.2024.

Sabina Čudić (NS): Čitav dan razmišljam o 12 djevojaka koje su stajale na pozornici iza Prevljaka, iza čovjeka iz čijih usta izlaze prijetnje smrću, a one disciplinovano stoje, šute, a zatim aplaudiraju

Četvrtak, 05.11.2020. | Na mreži

Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine oglasila se na svom Facebook profilu povodom prijetnji smrću koje je iznio Fikret Prevljak prema njenom kolegi Peđi Kojoviću.

Status prenosimo u cjelosti:

Prošlo je više od 24h od prijetnji koje je Fikret Prevljak sinoć sa pozornice, javno, sa zvaničnog skupa SDA uputio Peđi. “Tebe neće biti, siguran budi!” poručuje SDA-ov kandidat za načelnika općine Ilidža.

Prevljakov govor nije osudio niti jedan zvaničnik SDA. Koliko god me ove prijetnje iznova deprimiraju, danas čitav dan ne razmišljam o Prevljaku. Potpuno mi je nebitan. Čitav dan sam provela sa Peđom putujući, razgovarajući sa čestitim ljudima širom zemlje. Ali ne razmišljam ni o Peđi.

O tome smo mnogo i iskreno razgovarali kada su u očaju potezali za ovom vrstom prijetnji i ranije. Razgovaramo, smijemo se, tješimo i hrabrimo. Zapravo čitav dan razmišljam o 12 djevojaka koje su sinoć stajale na pozornici iza Prevljaka. Usta prekrivenih maskama stoje iza čovjeka iz čijih usta izlaze prijetnje smrću – dok one disciplinovano stoje, šute, a zatim aplaudiraju.

Odzvanja mi aplauz ovih mladih djevojaka čitav dan u glavi. Govorim glasnije sa ljudima danas, da potisnem taj aplauz. Uprkos tome, ne odustajem od njih. Zaslužuju bolje.