Srijeda, 23.10.2024.

Arnaut: Priča oko Osmicine diplome je nacionalna sramota

Srijeda, 05.08.2020. | Na mreži

Bakir Izetbegović lider SDA nakon današnje sjednice prokomentarisao je aktuelne događaje koji su ujedno bili i jedna od tema današnjeg zasjedanja.

Govoreći o imenovanju direktora Uprave za indirektno oporezivanje i Obavještajno-sigurnosne agencije Izetbegović je poručio da bi nepromijenjena situacija na tom polju mogla ostati i naredne dvije godine:

Ja se bojim da će to sve ostati neimenovano do onih sljedećih izbora. Bojim se da smo ušli u neki klinč, jedni druge ne razumijemo. I UIO i OSA – pretpostavljam da će ostati postojeći direktori naredne dvije godine“, kazao je Izetbegović.

Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke u Zastupničkom domu PSBiH komentirao je ovu izjavu na svom Twitter nalogu i čitavu situaciju nazvao nacionalnom sramotom.

Taman da Osmica kupi još diploma. Više sam se namučio da nostrificiram tri diplome (BA, MA, Juris Doctor) sa 4. najboljeg univerziteta u SVIJETU (UC Berkeley), nego Bakirov privatni špijun da kupi deset odakle zatreba. Nacionalna sramota”, naveo je Arnaut.

Naime, poznato je da Tužilaštvo BiH vodi istragu o diplomi direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića s Američkog univerzitet u BiH.