Srijeda, 23.10.2024.

“Kad je Norveška promijenila zastavu”

Petak, 04.09.2020. | Na mreži

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut prokomentarisao je na svom Twitter profilu sastanak predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sa ambasadorom Norveške u BiH.

“Kad je Norveška promijenila zastavu”, napisao je Arnaut aludirajući na to da se iza sagovornika nalazi zastava BiH i tkz. Herceg Bosne.

Podsjećamo, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović primio je nedavno u Sarajevu u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Norveške u BiH Olava Reinertsena.

Zvaničnici su razgovarali o trenutnom političkom ambijentu u BiH, euroatlantskim integracijama, jačanju bilateralnih odnosa, kao i o hrvatskom pitanju. Komentirajući trenutne prilike, zvaničnici su razgovarali o važnosti nedavno potpisanih sporazuma HDZ-a BiH i SDA, predstojećim lokalnim izborima, te ulozi Kraljevine Norveške u općem razvoju i napretku BiH. Također, osvrnuli su se i na situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa (COVID-19).

(PRESS)