Ponedjeljak, 20.05.2024.

Zamislite trenutno da ste Bill Gates….

Ponedjeljak, 03.08.2020. | Na mreži

“Zamislite trenutno da ste Bill Gates. . .

Provedete 30 godina svog života i potrošite 50 milijardi svojih dolara u humanitarne svrhe. Direktno spašavate stotine hiljada života u jugoistočnoj Aziji kreirajući mrežu za borbu protiv malarije na pola kontinenta, smanjujete smrtnost dojenčadi u cijelom svijetu finansirajući programe za razvoj vakcina uključujući vakcinisanje 40.000.000 djece protiv polioterapije, i, među obiljem, filantropskih poduhvata, finansirate platforme za besplatno obrazovanje poput Khan akademije kako bi ljudi mogli imati besplatan pristup visokokvalitetnom obrazovanju.

Polovinu svog bogatstva potrošite u dobrotvorne svrhe, a preostalih 90% testamentom, također, ostavite u dobrotvorne svrhe, učinivši život na Zemlji boljim za čovječanstvo više nego bilo koji drugi čovjek koji je ikada živio. . .

Da biste nakon toga na internetu naletjeli na milion naučno nepismenih j. imbecila koji koriste upravo one kompjutere koje ste skoro pa sami izumili da bi vas nazvali “ubicom djece” i “antikristom”, jer su na YouTube gledali video koji je napravio neki drugi j. degenerik inteligentan koliko i krompir.” (Scott Brinan)