Nedjelja, 05.05.2024.

Nina Badrić progovorila o seksualnom uznemiravanju: Zastrašivali su me moćni muškarci

Četvrtak, 25.04.2024. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Regionalna muzička zvijezda Nina Badrić u velikom je intervjuu za Story progovorila o seksualnom uznemiravanju žena te se osvrnula i na slučaj hrvatskog reditleja Dalibora Matanića.

“Ne poznajem osobno Matanića i pratila sam, kao i mnogi, cijelu priču putem medija. Zaista je čudno da se o tome godinama glasno govori, da svi to nekako znaju a da se još davnih dana nije prokazalo njega kao osobu koja uznemirava svoje suradnice. Koliko vidim u komentarima, i on je dobio ‘simpatizere’ nakon svoje pokajničke izjave, što smatram suludim. Nitko ne bi trebao iskazati empatiju prema osobi koja zbog svog položaja u društvu i moći koju ima na bilo koji način uznemirava suradnice”, rekla je.

“Važno je reći da, kada nam se događaju takve situacije, momentalno trebamo kontaktirati policiju i prijaviti zlostavljača. Mnoge žene se boje, strah nas je osude, društvene odbačenosti, etiketiranja ili trpimo jer nam egzistencija možda ovisi o toj osobi, pa i tu postoji strah da ne ostanemo bez posla, a djeca bez sigurnosti. No stvari su ipak mnogo dublje nego što ovdje možemo govoriti o njima”, dodala je.

“Zastrašivali su me moćni muškarci”

Dotakla se i svojih iskustava.

Kaže da se susrela s brojnim neugodnim muškarcima tokom nastupa, pogotovo na početku karijere.

“Ako bih vam sada rekla koliko je bilo takvih situacija, biste li mi vjerovali? Bilo ih je, nažalost, puno, pogotovo 90-ih godina. No tada je i svijest bila drugačija, ljudi nisu toliko otvoreno i javno govorili o uznemiravanjima”, kaže 51-godišnja pjevačica.