Nedjelja, 05.05.2024.

“Haris Džinović mi je bio bebisiter”: Ovog Sarajliju je pjevač čuvao u djetinjstvu

Utorak, 23.04.2024. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Sarajevski roker sjetio se djetinjstva, pa priznao da je imao čast da ga tada čuva danas slavni Haris Džinović. Muzičar Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson iz sarajevskog benda “Zabranjeno pušenje” ispričao je ovih dana u javnosti malo poznatu priču, kako ga je u djetinjstvu čuvao ni manje ni više nego slavni Haris Džinović.

Gostujući u Klix Studiju, sarajevski muzičar govorio je o životu, karijeri, a dotakao se i narodne muzike i kako je bilo nemoguće ne odrastati uz nju, a potvrdio je i da ga je Haris Džinović čuvao u djetinjstvu.

– Ja ne znam da li se i on toga sjeća. Meni je to ispričala moja mama. Moja baka i Harisova mama su bile najbolje prijateljice i one bi znale da odu dole u park na kafu, a on je bio malo stariji od mene i svirao je harmoniku u to doba. Ona bi ostavila njega da mene čuva, a one bi išle na kafu. Vjerovatno sam ja njemu išao na živce, ja sam tad imao možda tri godine. Imam tu čast da mi je Haris Džinović bio bebisiter – ispričao je Sekson.

S tim u vezi rekao je šta misli o narodnjacima i drugim trendovima, pa priznao da i on sam često sluša različite žanrove.

– Pjesme Harisa Džinovića su pjesme koje imaju svoj trenutak. Pesma zavisi od atmosfere. Meni su uvijek smiješni ljudi koji cio dan slušaju pank. Ja kad pijem kafu ujutro, ja pustim Harisa Džinovića – zaključio je muzičar.