Subota, 04.05.2024.

Čaršija i dalje bruji o Dženanu Lončareviću: Kada je ramazan daje besplatne lepine, ne vjerujem još u razvod

Ponedjeljak, 22.04.2024. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Dženan Lončarević glavna je tema medija posljednjih dana od kada se pročulo za razvod od supruge Samire sa kojom je bio 25 godina u braku. Pjevač je u Prijepolju proveo djetinjstvo, išao u školu i počeo prve muzičke korake, a većina sugrađana koju je ekipa emisije “Metar moga sela” imala priliku da sretne u ovom gradu poznaje pjevača i o njemu ima riječi hvale.

– Prijepolje je tradicionalno specifično po gostoljubivosti ljudi, tradicionalno dobrih međunacionalnih odnosa, odoljelo je mnogim iskušenjima širom stare Jugoslavije i Prvog i Drugog svjetskog rata u dobrim međunacionalnim odnosima i to će vam reći svaki građanin sa kojim se budete sreli u Prijepolju. Prijepoljci su inače poznati po tome da dosta pamte svoj zavičaj i ne odriču se ljudi – kaže jedan stanovnik ovog grada pred kamerama Blic televizije sa kojim je imala priliku da popriča ekipa emisije “Metar moga sela”.

– Dženan je jedan čovjek skroman… To je divan jedan čovjek – kaže o Lončareviću jedna sugrađanka.

– Sve najljepše mislio o njemu. Dženan je dobar dečko, mlad dečko, tu je odrastao među nama ovdje – kaže jedan sugrađanin.

Muzičku karijeru je Lončarević započeo po lokalnim kafićima, a javnost ga je upoznala kada su snimci sa njegovih nastupa počeli da se šire internetom. Negova specifična boja glasa, ali i repertoar koji je tada imao, brzo je osvojio publiku širom regiona. Mnogi nisu mogli ni da naslute da će postići veliki uspjeh.

– Teško, teško, jer to je mala provincija – kaže jedan sugrađanin, a na konstataciju da su upravo iz te provincije potekla i velika imena, kaže:

– Poznajem ga, super je bio. Ponaša se i danas sasvim normalno, kao i svaki drugi građanin.

– Super se ponaša, isto kao i ranije – kaže jedan Lončarevićev komšija i dodaje: Borac je bio. Startovao je, uključen je bio u muziku, pravio karijeru dok nije došao do pravog nivoa, do vrhunca.

Neki nisu mogli da pretpostave da će Lončarević napraviti uspeh kakav je napravio.

– Nikada, možda nije ni on mogao pretpostaviti, a ne ja – kaže saosmjehom sugrađanka i ističe kakav je Lončarević:

– Znam da je dobar, da ima dobru dušu, pomaže narodu. Kada je naš praznik Ramazan, lepinje, pitaljke, daje besplatno, uzima koliko ko hoće, dobar čovjek.

Jedan stariji gospodin se saosmjehomprisjetio kakav je bio Lončarević ranije:

– Dobar je bio, dobar, ali je volio žene.

Drugi sugrađanin se na to ubacio:

– On voli kolače i mlade žene.

Komšija koji ga poznaje kaže također da je oduvijek bio dobar:

– Bio je miran dečko. Prije ženidbe ja njega znam, on je imao svoj klavir, svoju muziku, uživao je u tome. I baš sa ovom ženom, da kažem bivšom, išao je na izlete oko grada, ovako su izlazili, ja sam se stvarno začudio sad da li je to istina, eto još ne znam, ja uopšte ne mogu da vjerujem to.

Iako se Lončarević vješto trudio da tokom svih ovih godina njegov privatan život ostane u sjenci, vjerujemo da mu ni malo ne prija ova situacija u kojoj se našao a o kojoj se po njegovoj čaršiji priča i to od onog trenutka, kada je njegova supruga Samira izašla u javnost sa detaljima iz njihovog privatnog života, ali i razlozima, zbog kojih su se odlučili da stave tačku na svoj brak.