Nedjelja, 05.05.2024.

Pjevačici doktor saopćio vijesti o metastazi, krila jezive rezultate: Mira Škorić otkrila detalje teške bolesti!

Nedjelja, 21.04.2024. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Poznata pjevačica Mira Škorić nije samo bila poznata po svojoj muzici, već i po hrabroj borbi koju je vodila protiv raka štitne žlijezde. Iako je u javnosti dugo krila svoju bolest, kada je konačno odlučila da saopći istinu, privukla je pažnju mnogih svojom hrabrošću i otvorenošću.

Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da Mira Škorić nije pridavala značaj prvobitnim simptomima bolesti. Često se dešava da ljudi zanemaruju simptome bolesti, a upravo to može dovesti do kasnijeg otkrivanja teških oboljenja. U slučaju Mirine borbe, prvi simptomi su bili suptilni i lako su mogli biti prenabreknuti.

Prvi simptomi bili su netipični, a pjevačica sve do tada nije toliko ni pridavala značaj zdravlju.

– Uvijek sam bila nemarna prema svom zdravlju, šta ću, takva sam… I sad se naježim kada se sjetim tog perioda pre nego što sam saznala da sam bolesna. U jednom trenutku počela sam da osjećam neobičan umor. Šta god da radim, počnem da osjećam malaksalost. Onda su krenule blage, podmukle temperature, 37 sa 2, a ne znaš od čega su. Istovremeno, neobjašnjivo sam gubila kilograme – objasnila je Mira jednom prilikom za Informer i dodala:

– Nisam osoba koja kuka i plaši se bolesti, nastavila sam normalno da živim, pjevala sam, snimala, držala koncerte. Ignorisala sam simptome sve dok mi na vratu iznad ključne kosti nije iskočila limfna žlijezda. E onda sam shvatila da je ozbiljno. Doktor Radan DŽodić mi je saopćio surovu istinu, koju nisam htjela da prihvatim. Istinu da imam rak štitne žlijezde, i to sa metastazama. Bila sam u stanju potpunog šoka i nevjerice.

Mira je svoju bolest vješto krila čak i od porodice, te je u početku sama vodila borbu. Pjevačica je priznala da nije bilo straha, jer nikako nije željela da prihvati činjenicu da je bolesna.

– Operacija je trajala punih šest sati. Imala sam karcinom u metastazi. Vjerujte mi, nisam se uplašila za život jer nisam željela da prihvatim bolest. I ta intervencija je prošla, a onda su uslijedile kontrole. Kada sam ponovo uradila biopsiju, rezultati nisu bili dobri. U jednom trenutku sam od muke sama sebi počela da se smijem. Odlučila sam da liječenje koje je uslijedilo sakrijem od porodice. Kad god bih ležala na Institutu, njima bih rekla da sam na turneji. Jedino je moja rođena sestra Biljana bila upućena u sve i sve vrijeme bila uz mene. Naša pokojna majka Milka je sumnjala da nešto nije kako treba, pa me je zvala i po nekoliko puta dnevno. Redovno sam joj se javljala na telefon iz šok – sobe i pravila se kao da je sve super, a zapravo ništa nije bilo kako treba – otkrila je pjevačica za Glosi.