Četvrtak, 30.05.2024.

Damir iz “Lud, zbunjen, normalan”: Pogledajte kako izgleda mama Moamera Kasumovića

Utorak, 20.02.2024. | Magazin | Showbiz

Glumca Moamera Kasumovića, srca publike u cijelom regionu osvojio je ulogom Damira Fazlinovića u hit seriji „Lud, zbunjen, normalan“. Kasumović je uvijek pokušavao da svoj privatni život drži daleko od očiju javnosti, ali je veoma poznato da je veoma vezan za svoje rodno Bijelo Polje i za svoju porodicu.

Njegov otac Mevludin preminuo je nažalost prije nekoliko godina, Moamer sada bdije nad majkom Vesnom te sestrama Lejlom, Mirhom i Rejhanom.

Moamer Kasumović se okrenuo životu u prirodi i nedavno je ugostio ekipu Radio televizije Crne Gore na svom imanju u Bijelom Polju. Pokazao je sve prirodne ljepote imanja na kojem se nalazi i ribnjak kojeg je naslijedio od oca.

Njegova sestra Rejhana živi u Švedskoj i na IMDb se može naći podatak da je produkcijska menadžerica, dakle da je također angažirana u filmskoj industriji. Da je veoma vezan za mamu Vesnu može se vidjeti na njenom Instagram profilu na kojem ona objavljuje zajedničke fotografije.

Do 14. godine živio je u idili Bijelog Polja, najvećega grada u crnogorskom dijelu Sandžaka. Vragolasta lutanja ispunjavala su njegove dječačke dane koje je svojevremeno ovako opisao:

– Konstantno izbivanje iz kuće. Ponekad pomislim da sam samo spavao u kući. Uvijek smo bili vani i stvarali neki svoj svijet. Uvijek smo bili u pokretu i puni ideja kako se zabaviti. Nikad nam nije bio problem u ožujku se okupati u rijeci ako je bilo imalo toplije. Mi smo rasli bez današnjih tehnoloških pomagala koja, siguran sam, ubijaju maštu djeci, jer se zavuku u kuće ispred TV-a ili kompjutorskog monitora i onda ne znaju što se događa vani. Žao mi je kad vidim da se sve manje i manje djeca igraju oko zgrade, po haustorima i igralištima.

Pitoreskno okruženje u 14. godini zamijenio je gradskom vrevom Sarajeva, kamo se s godinu dana starijom sestrom Mirhom preselio da bi nastavio školovanje u Petoj gimnaziji. Poslije su im se pridružile i sestre Lejla i Rejha s kojima je bez roditeljske ruke prolazio kroz odrastanje i dijelio brigu oko toga šta skuhati, kako oprati odjeću i sličnih sitnica o kojima većina ljudi tog uzrasta ne mora razmišljati.