Subota, 04.05.2024.

Elvira Rahić za Grand otkrila u kakvom je stanju Enes Begović nakon gubitka sina, slomila se pred kamerama: „Nikada više neće biti isti“

Nedjelja, 07.04.2024. | Magazin | Muzika | Najnovije

Pjevačica Elvira Rahić za Grand otkrila je u kakvom je stanju njen kum Enes Begović koji je prošle godine doživio tragediju kada mu je nakon duge bolesti, preminuo sin Armin, nakon čega se i povukao iz javnog života.

Elvira je u ekskluzivnom razgovoru za Grand govorila o svojoj karijeri, školskim danima i biznisu, a onda se potpuno slomila kada je otkrila da li će se uskoro Enes Begović vratiti svojoj karijeri.

-Na žalost je doživio tu tragediju. Još uvijek se ne vraća na scenu,sigurno i neće dok godišnica smrti njegovog sina ne prođe. Mogu samo da kažem ne daj Bože nikome da doživi ono što je moj kum doživio. Ni blizu, a kamoli to. Nekako ljudi…– rekla je Elvira, a suze su joj krenule zbog čega je na kratko prekinula razgovor kako ne bi briznula u plač.

elvira rahić se rasplakala
Elvira Rahić o Enesu Begoviću

Elvira Rahić o Enesu Begoviću: „Nikada se više neće vratiti onaj duh koji je imao“

Kroz koji trenutak pjevačica je uspjela da nastavi razgovor.

-Oprostite… I kada vam se dijete razboli, bude vam teško a kamoli da ga izgubite. Nikada se neće vratiti sigurno onaj duh u njemu jer jednostavno, on je to crpio iz porodice. On je neko ko izuzetno voli i cijeni porodicu i svu snagu je pronalazio upravo u njoj. Sada će zaista faliti jedna karika u svemu tome da bi bio Enes ono što jeste – ispričala je Elvira.

enes 3

Pjevačica je naglasila i da su svi iz najbližeg Enesovog okruženja sve vrijeme uz njega i daju mu podršku kako bi se lakše nosio sa bolom koja ga je zadesila.

-Ako Bog da, ja se nadam kao i svi mi njegovi prijatelji, kumovi i rodbina uz njega smo bili i uz najteže dane i uz one najljepše. Svi jedva čekamo da se vrati jer zaista na estradi postoji praznina gdje je on – istakla je Elvira za Grand.

-Muzika će moći da ublaži sigurno taj bol, ali ne i da izliječi – dodala je pevačica.

ELVIRA RAHIC NNK SNIMANJE 23022024 FOTO MUNJA 3 ok 2

Elvira je u razgvoru za Grand objasnila razloge koje su je doveli do toga da se prije izvjesnog vremena preseli u Beč, a istakla je i da se već duže vreme bavi i privatnim biznisom.

-I nekada prije sam živjela u Beču, a sada sam se vratila ponovo. Živim tamo gdje mi je lijepo, i gdje su moji prijatelji i porodica. Lijepo mi je u Beču – priznala je Elvira čiji je suprug zamjenik ambasadora BiH u Austriji, zbog čega i žive u ovom gradu.

elvira rahić se rasplakala

Pjevačica je otkrila kako iz prve ruke izgleda spoj diplomatije i muzike.

-Mi jedno drugome pomažemo u poslu. Više zapravo on meni nego ja njemu, ali ne miješamo se puno. Svako ima svoju profesiju, a onda kada završimo sa poslom u domu sa našim sinom smo obični roditelji i obični bračni par. S obzirom da oboje puno putujemo zbog posla imamo razumijevanja za to, a kada ugrabimo slobodno vrijeme onda ispunjavamo želje sinu. Djeca su u stvari gazde, htjeli mi to da priznamo ili ne – ispričala je Elvira.

Osim muzike, ona se već duže vremena bavi i ozbiljnim biznisom, ali ne želi previše da govori na ovu temu.

-Odavno sam u tome i uvijek kažem da tiha voda brijeg roni. Svoje privatne stvari ne iznosim u javnost, ali stabilno je sve kod mene. Kako porodica tako i biznis – rekla je pevačica.

ELVIRA RAHIC NNK SNIMANJE 23022024 FOTO MUNJA 1

Ona je naglasila i da joj je, kada je reč o poslu, muzika apsolutno na prvom mestu.

-Estradu volim od svog rođenja, i volim da pevam i onda mi je to najlakše. Teže mi je da se šminkam i da se odlučim šta ću da obučem nego da pevam. Ali imam dobru ekipu koja radi oko toga i najlakše mi je kada svi rade svoj posao, sve je kako treba – dodala je Elvira.

Pevačica je otkrila i da je posebno volela polazak u školukao mlađa, a razlog je jednostavan.

-Volela sam taj period jer mi je 1. septembra rođendan. Obično oni koji ne vole školu nisu voleli ni moj rođendan, ali ja sam se volela upravo zbog toga. Ali volela sam i školu, prijatelje i društvo i nije mi bilo teško – rekla je pevačica.

Ceo razgovor sa Elvirom Rahić pogledajte u videu na početku teksta.

Screenshot 2024 04 06 193649