Srijeda, 23.10.2024.

KARLEUŠI OBOREN INSTAGRAM PROFIL: Totalni KOLAPS, otkriveno ko stoji iza OVOG napada!

Subota, 04.05.2024. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Pjevačica Jelena Karleuša ostala je bez svog Instagram profila zbog prevelikog broja prijava, potvrdio je njen PR Zoran Birtašević na društvenoj mreži X.

– Mnogo prijava sa bot profila različitih IP adresa JK insta naloga rezultiralo je privremenim problemom, koji trenutno rješavamo. Biće sve ok. – napisao je Zoran, PR Jelene Karleuše.

Vijest o privremenom gašenju Instagram profila Jelene Karleuše izazvala je veliku pažnju i reakciju javnosti. Mnogi fanovi su izrazili svoje negodovanje i zabrinutost zbog nedostupnosti omiljenog profila, dok su se drugi pitali o mogućim razlozima za ovakav potez.

Ovaj slučaj također je pokrenuo pitanje o korištenju botova na društvenim mrežama i njihovom uticaju na korisnike. Botovi, odnosno lažni profili koji automatski generišu aktivnosti na društvenim mrežama, postaju sve veći problem za poznate ličnosti, a sada je očigledno da ni Jelena Karleuša nije imuna na ove izazove.

Do trenutka pisanja ovog teksta, Jelena Karleuša nije dala zvaničnu izjavu o privremenom nestanku svog Instagram profila. Međutim, očekuje se da će se pjevačica uskoro oglasiti povodom ovog problema i obavijestiti svoje pratioce o daljim koracima.

Ovaj slučaj također postavlja pitanje o sigurnosti i zaštiti privatnosti korisnika društvenih mreža u eri sve veće digitalizacije i automatizacije.