Subota, 18.05.2024.

“Moj će život uvenuti bez ljubavi tvoje” Serija o Tomi Zdravkoviću je oživjela pjesmu iza koje se KRIJE VELIKA TRAGEDIJA

Srijeda, 01.05.2024. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Toma Zdravković je tokom karijere pjevao o brojnim ženama. “Danka”, “Ljiljana”, “Branka” sve te pjesme postale su veliki hitovi koji se i danas rado slušaju. Međutim, serija “Toma” oživjela je pjesmu iza koje se krije velika tragedija.

Ipak, ona najtužnija, nikad nije postala hit i bila je skoro potpuno zaboravljena… Sve do prve epizode serije o životu najvećeg pjevača narodne muzike.

Nakon velikog uspjeha filma “Toma” publika sad ima priliku gledati i istoimenu seriju koja će još detaljnije prikazati život pjevača Tome Zdravkovića.

Zahvaljujući tome, i neki likovi koji nisu našli mjesta u filmu biće detaljnije prikazani. U prvoj epizodi to je Slavica, jedna od prvih velikih ljubavi slavnog pjevača i žena kojoj je posvetio pjesmu “Buket belih ruža”.

Toma i Slavica upoznali su se dok je on još uvijek bio relativno nepoznat pjevač. Sudbonosni susret odigrao se u Tuzli u kojoj je Toma pet godina pjevao u hotelu “Bristol”. Za mladog Tomu, vitka plavuša Slavica, dubokih, plavih i pomalo tužnih očiju, porijeklom iz Travnika, bila je ostvarenje njegovih snova.

U nju se prvi put ozbiljnije zaljubio, ali je veza bila burna, obilježena nesporazumima i razmiricama. Iako su jedno prema drugom gajili jaka osjećanja, Toma i Slavica su se svađali, prekidali, mirili pa opet prekidali. Toma je planirao i zajednički život sa Slavicom i bio je uvjeren da je ona žena koju će odvesti pred oltar, ali je sudbina imala drugačije planove.

Do definitivnog prekida došlo je u Beogradu u koji je Toma došao na probu kako bi dobio angažman u baru Terazije u Bezistanu.

Toma se vratio kafanama i nastavio pjevati. O Slavici dugo nije čuo ništa, iako je znao da je u Sarajevu. A onda, jednog ljetnog dana 1963. kad je pjevao na crnogorskom primorju, stigao je telegram koji je promijenio sve.