Ponedjeljak, 28.10.2024.

Djevojka sa sela: Nives Celzijus grad zamijenila livadom pa izazovno pozirala pored sijena

Četvrtak, 27.07.2023. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Ja sam djevojka sa sela, stihovi su koji savršeno opisuju nove fotke Nives Celzijus (41), u atraktivnoj pozi ispred sijena. ‘Ljubav je na selu’, kratko je poručila Nives koja je svjetla grada zamijenila s prirodom na selu. Nives se opuštala na livadi u vesti od trapera i vrućim hlačicama, a nosila je i visoke štikle koje su se savršeno uklopile u njenu modnu kombinaciju.

Celzijus često odlazi na selo pa je tako nedavno pozirala i u traktoru, u kupaćem kostimu. Na ovakvo Nivesino izdanje nismo navikli, ali ona je i ranije govorila kako voli otići na selo. Više je puta pozirala na livadama, u kukuruzu, a jednom se prilikom prisjetila svog djetinjstva koje je provodila kod bake na selu.

– Može djevojka otići iz sela, ali selo iz djevojke nikada. Iako sam gradska djevojka, kao klinka s nestrpljenjem sam čekala ljeto kako bih otišla iz grada u selo i uvijek je u meni postojala ta doza ruralnosti koju sam jedva čekala ispoljiti. Voljela sam selo čak više od mora. Kukurik pijetla za dobro jutro, rad u polju s bakom, mužnja koza, hranjenje kokica, radost kad pronađem svježa jaja pa baka pripremi kajganu, a deda poparu i ne mogu satima disati nakon doručka. Posebno sam se radovala kada dedonja donese još tople puter kiflice i namaže ih Eurokremom. Kiflice s Eurokremom uvijek su bile puno ukusnije u mom Lovćencu, nego u Zagrebu. A i dječaci su bili puno simpatičniji. Sjećam se svako poslijepodne pozvonili bi na kapiji i pobjegli, a tamo bi me dočekala crvena ruža. Sviđala sam se ja i gradskim dečkima, ali oni su svoju simpatiju iskazivali tako što bi zivkali na telefon i podrigivali. Postoji još milion razloga zašto je selo ostalo u ovoj djevojci… I nikad ga neću pustiti da ode – poručila je tada Nives, piše 24sata.

Nives je ranije otkrila i da će, kada ode u penziju, vjerovatno svoj život preseliti na selo i baviti se seoskim poslovima.

– Znam da ljudima koji me ne poznaju zvuči nevjerojatno, ali moji prijatelji najbolje znaju da sam introvert i najviše volim periode kada se mogu zatvoriti u kuću i gotovo pa nemati dodira sa stvarnim svijetom. Shvatila sam da kad odem u penziju, otići ću vjerojatno negdje na selo i uzgajati paradajze i jagode – rekla je tada Nives.