Petak, 03.05.2024.

Ruža Efendić sluša Medenicu, a voli Stojinu energiju: Nadam se da sin neće mojim stopama

Utorak, 24.01.2023. | Intervju | Magazin | Muzika

Jedna od najtraženijih pjevačica, posebno u glavnom bh. gradu, složit će se većina, je Ruža Efendić. Prije nekoliko dana, na njeno veliko zadovoljstvo, izašla je pjesma ”Zašto si tu“ koju je radila u saradnji s dugogodišnjim prvenstveno prijateljem i saradnikom koji je ujedno i autor ove pjesme Almirom Ajanovićem.

Jesi li zadovoljna novom pjesmom koja je, čini se, za samo nekoliko dana, postala više nego slušana?

– Nisam zadovoljna, već prezadovoljna. Prve reakcije su top!

Publika te voli, uvijek napraviš dobru atmosferu pa te često zovu i “kraljicom bakšiša”? Jedan od najboljih klavijaturista je uvijek tu i prati te na svakom nastupu Senad Redžo…

– Što se tiče atmosfere, kako zračiš tako i privlačiš. Volim svoju publiku i oni to osjete. A za bakšiš to je sve nafaka, nekad bude, nekad ne, uglavnom ja sam uvijek zadovoljna. A moj Senad Redžović je sa mnom aktivno 10 godina. Imamo sličnu energiju i slušamo jedno drugo bez obzira što je on dosta mlađi, ali ja uvažavam njegovo mišljenje. Ja mislim da je to recept.

Družiš li se privatno s nekim s estrade?

-Ima par ljudi, povremeno popijemo kafu i to je to, došlo neko ludo vrijeme, nemaš ga kad podijeliti s ukućanima, a kamoli dalje.

Sin ima 15 godina. Da li razmišlja ići maminim stopama? Ima li talenta za pjevanje?

– A sin, hvala Bogu, dobro uči, sad je prva godina Druge gimnazije i iskreno se nadam da neće mojim stopama jer ovo sve polako gubi smisao i zaista je ovo težak posao, a talent posjeduje, ljubi ga majka.

Tvoji stari hitovi “Par godina”, “Istina o nama”… nisu nešto prošli kod publike, a dobre pjesme? Da li se traže na nastupima?

-Da, moje stare pjesme su zaista jako dobre i snimljene prije 20 godina, tačnije cijeli album, ali tada sam imala druge prioritete, porodica, ljubav. Sad, htjela ne htjela, moram jer je hiperprodukcija i vrijeme polako ističe.

Šta misliš o “Zvezdama Granda” i gledaš li ih uopće? Imaš li nekog od mlađih da možeš izdvojiti?

– Ne gledam „Zvezde Granda“ jer radim u vrijeme emitiranja, nekad vidim naslove na portalima i otvorim link. A da ima talenata ima, neki su se već izdvojili Anid Ćušić, Hanad Džehverović…

Koga privatno najviše voliš slušati i na čiji nastup bi rado otišla?

– A to se zna – Peđa Medenica, volim njegovu emociju i volim Stojinu energiju, a ima tu još dosta pjevača.

A. HASOVIĆ

https://youtube.com/watch?v=rvJz12bWKf4%3Ffeature%3Doembed

express/press