Četvrtak, 18.04.2024.

Pogledajte koje poznate ličnosti imaju završenu osnovnu školu, a ko ima diplome fakulteta

Utorak, 21.03.2023. | Magazin | Najnovije | Vijesti

Iako su svoj život i karijeru izgradili zahvaljujući svom talentu u pjevanju, rijetko ko zna više o privatnom životu slavnih regionalnih ličnosti. Istražili smo koje slavne ličnosti imaju samo osnovnu školu, a ko od njih se može pohvaliti fakultetskom diplomom.

Neda Ukraden jedna je od rijetkih pjevačica sa domaće estrade koja se može pohvaliti da je završila dva državna fakulteta – engleski jezik i književnost i pravni u Sarajevu. Rano je počela profesionalno da se bavi muzikom, sa 17 godina snimila je prve pjesme i postala slavna u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Iako je imala blistavu karijeru, nije odustajala od obrazovanja.

Foto: Instagram @neda.ukraden

Jedna od najvećih zvijezda na ovim prostorima, Zdravko Čolić, završio je Ekonomski fakultet u Sarajevu. Čolića je zapazio Kornelije Kovač. Uprkos tome što je bio na prvoj godini Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, došao je u Beograd i u grupi se zadržao šest mjeseci. Nakon toga se vratio u rodni grad i nastavio da studira. Da bi roditeljima ispunio želju, postao je diplomirani ekonomista.

Foto: Instagram @zdravko.colic

Popularna srbijanska pjevačica Jelena Karleuša svojim burnim životom redovno privlači pažnju. Međutim, ono što malo ko zna jeste koju školu je završila slavna pjevačica. Jelena je nakon završene osnovne škole upisala Zemunsku gimnaziju, ali je završila drugu školu spletom okolnosti.

Foto: Instagram @karleusastar

– Poslije osnovne škole upisala sam srednju – gimnaziju, pa sam se ispisala iz gimnazije, pa sam vanredno završila turističku i muzičku školu – otkrila je Jelena u emisiji Saše Popovića “Zvezde Granda specijal”.

Jelena je poznata i po tome što je jedina u porodici koja nema završen fakultet. Kako je Stars pisao 2017. godine, Jelena Karleuša je promijenila tri škole. Po tvrdnjama njenih profesora, bila je najgora učenica i laknulo im je kad je otišla.

Severina, legendarna hrvatska pjevačica ne može se pohvaliti svojim završenim školama. Ono što joj definitivno ide od ruke jeste savršeno pjevanje. Svoju muzičku karijeru počela je sa samo 10 godina, te navodno nikada nije završila srednju školu.

Foto: Instagram @severina

Prema pisanju srbijanskog Kurira ‘Severina od škole ima samo veliki odmor’, tačnije nikad nije uspjela završiti srednjoškolsko obrazovanje. Iako određeni izvori navode da je jedini razlog njenog napuštanja srednje škole taj što se htjela posvetiti muzičkoj karijeri.

Pjevačica Aleksandra Prijović upustila se u estradne vode veoma mlada, a za muzičko takmičenje prijavila se kao srednjoškolka. Kako je nakon šoua njena karijera krenula uzlaznom putanjom, pjevačica je prešla na vanredno školovanje, da bi ga na kraju potpuno zapostavila.

Foto: Instagram @aleksandraprijovic

Naime, Prijovićeva je išla u Srednju tehničku školu, a kada je riješila da se bori za mjesto na estradnom nebu, brojna snimanja su je onemogućila da kao ostala djeca prisustvuje nastavi. Ipak, takmičenje se završilo, a ona je već izgradila karijeru, ali srednju školu još nije završila.

azra/press