Subota, 15.06.2024.

Lepa Brena otkrila kako je izgledala njena vjeridba: Čika Abide i teta Ifeta, nemamo mnogo vremena!

Ponedjeljak, 18.09.2023. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Regionalna muzička zvijezda Lepa Brena govorila je o svom odnosu sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem te se prisjetila kako je izgledalo njihovo upoznavanje, ali i zaruke.

“Tandem kao što smo Boban i ja, zaista smo zaslužili taj epitet”, kazala je Brena za Blic te je ispričala kada ga je prvi put vidjela.

“Bobu sam sasvim slučajno vidjela na naslovnoj strani TV dodatka, bio mi je slobodan dan i mogla sam da prelistam novine što nije bio slučaj jer sam imala po dva koncerta dnevno. Drug mi kaže to je naš najbolji sportista, a ja odvratim: ‘Ju što je sladak, baš bih voljela da ga upoznam i valjda je kosmos čuo, zato pazite šta govorite'”, otkrila je.

Potom je uslijedio i njihov prvi susret koji je opisala riječima: “Na premijeri u Domu Sindikata bili smo u bekstejdžu i meni Bata Živojinović kaže: ‘Šta stojiš ovdje, idi tamo došao Boba Živojinović’. Ja ga se sjetim sa naslovne i kažem ako je to taj idem ja. I probijem se kroz masu da stignem do njega, on stoji u nekom bež mantilu naslonio se na vrata i ja kažem: ‘Pa dobro gdje si ti do sad?’, on se tu nasmijao i rekao: ‘Pa tu sam’. Dogovorili smo se da se vidimo bez nekih pretencioznih iščekivanja, ali mi je on istog trenutka bio sladak i dopao mi se”.

Pjevačica se prisjetila i svoje vjeridbe, za koju je priznala da je zamišljala romantičnije. Otkrila je kako se to desilo za vrijeme Oktoberfesta gdje je odvela roditelje, a Boba je zapravo tražio njenu ruku od njih.

“Bilo je kasno, oko deset uveče, a on kaže: ‘Idem do njih da pitam da te zaprosim’. Malo sam drugačije zamišljala tu prosidbu, da ćemo biti na nekoj večeri, malo romantičnije. No, on je uzeo neku bocu najboljeg konjaka i pokucao. Mama i tata su bili u pidžami. Čujem ga kako priča: ‘Čika Abide i teta Ifeta, mi nemamo mnogo vremena, a i vas nemam priliku kada da vidim, ja sam došao da pitam za ruku vaše…’ Nije ni završio rečenicu, a moj otac je ustao iz kreveta: ‘E pa, djeco, neka vam je sa srećom'”, ispričala je pjevačica.