Četvrtak, 18.04.2024.

Deen uživao u društvu prve Bosanke koja je proizvela vino u Sjedinjenim Državama

Subota, 11.03.2023. | Magazin | Na mreži | Najnovije | Vijesti

“Hvala vam puno @samra_morris i @almarosawinery što ste nas primili! Hvala vam na tako divnoj poslastici! Sjajno mjesto i ukusno vino! Iskrena preporuka svima da posjete! Tako sam ponosan na tebe draga moja Samra”, napisao je Deen u opisu fotografije koju je podijelio na svom Instagram profilu.

Na fotografijama je prikazan prelijep krajolik gdje su smješteni vinogradi te vinarija Alma Rose.

Inače, Samra Morris koja je srdačno dočekala bh. pjevača i njegovog dečka, prva je žena iz Bosne i Hercegovine koja je proizvela vino u Sjedinjenim Američkim Državama. Morris je tako ostavila trag u jednoj od regije koje su se prve počele baviti uzgojem vinove loze i proizvodnjom vina u Sjevernoj Americi, na imanju koje su zasadili pioniri vinske industrije Richard i Thekla Sanford. Za tamošnje medije je izjavila da je njena prva berba koja je stigla do vinske boce bio najuzbudljiviji trenutak njenog života.

Morris je mlada vinarka koja je rođena  i odrasla u Sarajevu, a diplomirala je i magistrirala prehrambene nauke na Fakultetu poljoprivrednih i prehrambenih nauka Univerziteta u Sarajevu. U početku su je zanimali pivo i proces proizvodnje piva, ali je ubrzo shvatila da je više zanima vino. Stažiranje na Odsjeku za vinarstvo Univerziteta u Sarajevu dovelo je do njene fascinacije izradom boca vina.

n1/press