Ponedjeljak, 20.05.2024.

OVAKO JE SMRŠAO Nikola Rokvić: Živi šest dana kao Đoković i jedan dan kao Toma Zdravković

Nedjelja, 09.07.2023. | Magazin | Muzika | Showbiz

Pjevač Nikola Rokvić nedavno je objavio fotografiju na kojoj je pokazao kako je izgledao prije nego što je smršao i iznenadio mnoge kako pređašnjim, tako i sadašnjim izgledom. On je nekada imao čak 110 kilograma, a uspio je da za šest mjeseci smrša 17 kilograma.

Nikola je za pola godine uspeo da skine višak kilograma zdravom ishranom, ali i treninzima.

– Čini mi se da sam prvi put uzeo uzde u svoje ruke… 10 mjeseci pravilnog rada i zdravog načina života. Neki će reći patnje, ali morat ću da vam odam tajnu, uživao sam, radovao se svakom treningu, dobroj ishrani, bistrini uma i skladu mog bića! Bez patnje, već konstante radosti i inspirativnih napredaka! A tek sam počeo. Zanimljiva teorija: “Živi 6 dana kao Novak Đoković i jedan dan kao Toma Zdravković” i eto uspjeha – poručio je Rokvić uz fotografiju, a nedavno otkrio i kako je došlo do toga da zapostavi izgled i zdravlje.

Definirao mišiće

Rekao je i kako je 2021. godina 2021. za njega bila veoma teška! Otac se, prije nego što je preminuo, godinu dana borio s opakim neprijateljem. Taj period mu je bio stresan, pa nije imao volju da trenira, ali ni da vodim računa o ishrani. Zato se i ugojio skoro 20 kilograma.

– U jednom momentu sam se trgao i shvatio da moram nešto da uradim za sebe. Krenuo sam na kik-boks četiri puta sedmično. U početku sam te treninge kombinirao s trčanjem. Ali zbog prirode posla nisam dovoljno trenirao. Kada sam shvatio da nemam rezultate, sabrao sam se i počeo redovno da radim vježbe s trenerom, koji mi je uveo trening snage i program ishrane. Smanjio sam unos ugljenih hidrata, a povećao unos proteina i masti, rekao je Nikola za “Informer” i dodao:

– Šest mjeseci posvećenog rada i pridržavanja svega što mi trener kaže doveli su do toga da sam smršao, ali i izdefinirao mišiće. Pokrenuo sam metabolizam na pravi način, pa sada nemam nikakvih problema. Trenutno postim, pa balansirano unosim proteine, ugljene hidrate i masti iz biljnih izvora. Zadovoljan sam, jer sam izgubio 20 centimetara u obimu struka. Osjećam se kao nov čovjek – rekao je pjevač koji za doručak obavezno jede voćnu salatu, za ručak kinou s povrćem, a za večeru salatu s piletinom.