Subota, 20.04.2024.

Emrah Emšo nakon pogibije Nemanje Vukovića: Sav sam se naježio kada sam čuo za nesreću

Četvrtak, 09.03.2023. | Magazin | Muzika | Najnovije | Vijesti

Pjevač Nemanja Vuković tragično je stradao u saobraćajnoj nesreći. Prema prvim informacijama, pjevač Nemanja Vuković je sletio s ceste i udario u zaštitnu ogradu. Zatim je, kako se sumnja, napustio vozilo i krenuo prijeći autoput kada je na njega naletio autobus koji se kretao iz smjera Banje Luke.

– Neposredno prije nesreće Nemanja je imao nezgodu kada je automobilom, dok se kretao iz smjera Beograda prema Šidu, sletio s puta i udario u zaštitnu ogradu. Potom je, kako se sumnja, izašao iz vozila i pokušao pješke prijeći trake ceste namijenjene za suprotni smjer, odnosno iz Šida prema Beogradu – rekao je izvor upoznat sa slučajem za srbijanske medije.

Hitna pomoć brzo je došla na mjesto nesreće, ali je ljekar ubrzo potvrdio Nemanjinu smrt.

Nemanja je iz Foče, a u “Zvezdama Granda” takmičio se 2019. Na audiciji u Sarajevu predstavio se pjesmom “Pariške kapije” Harisa Džinovića, a ubrzo nakon toga dobio je poziv od “Grand” produkcije da se pojavi u popularnom šouu, a mentorica mu je bila Jelena Karleuša.

Težak udarac

Tokom takmičenja proslavio se izvođenjem pjesme Emraha Emše, koji je za portal “Avaza” govorio o ovoj tragediji.

– Poznavao sam ga, sav sam se naježio kada sam čuo. Nismo se stalno družili, ali smo se baš gotivili. Čuli smo se redovno putem društvenih mreža. Mnogo me to pogodilo. Mi smo se upoznali prije njegovog takmičenja, snimio je cover na moju pjesmu i tako samo se upoznali. Smatram da je ovo veliki gubitak – rekao je Emšo za “Avaz”.

Nakon takmičenja u “Zvezdama Granda” Vukoviću su se otvorila brojna vrata, pa je tako sarađivao s mnogim kolegama, među kojima su Goga Gačić i Aleksandra Bursać.

Vuković: Odlazak u 23. godini. Instagram

Koncert u Beogradu

Nemanja je 25. marta trebao imati koncert sa Slađom Allegro u Beogradu. Uzori su mu bili Peđa Medenica, s kojim je u jednom trenutku i sarađivao, te Aca Lukas. Punio je klubove, a s mnogim kolegama je bio u odličnim odnosima.

Sat prije nesreće na društvenim mrežama objavio je da je u toku vožnje slušao pjesmu Džeja Ramadanovskog “Živote, ženo bez morala”.

avaz/press