Četvrtak, 25.04.2024.

Petar Grašo kupio apartman u ekskluzivnom kompleksu u BiH: “Obožavam ovo mjesto”

Petak, 08.12.2023. | Magazin | Showbiz

Proteklih godina u BiH stvara se istinska oaza zimskog turizma. Naravno, riječ je o Jahorini koja se ugostiteljskom ponudom, skijaškim stazama i infrastrukturnim sadržajima svrstala uz bok najprestižnijim europskim ski resortima.

Jahorina je omiljeno zimovalište na jugoistoku Europe i nekadašnji centar Olimpijskih igara u Sarajevu koje su se održale 1984. godine. Destinacija je u posljednjih desetak godina doživjela procvat i nekretninski bum odnosno značajna ulaganja pa stoga ne čudi da je postala magnetom za poznate osobe, prvenstveno pjevače, sportiste i poduzetnike iz cijele regije.

Tako se proteklih dana, uoči koncerta Petra Graše na Jahorini, proširila vijest da je splitski pjevač, baš tamo kupio luksuzni apartman u sklopu kompleksa smještenog stotinjak metara od skijaške staze i s pogledom na gustu borovu šumu na nešto više od 1500 metara nadmorske visine.

Grašo već godinama pokazuje poduzetničku svestranost. Iako mu je posao vezan za mikrofon i binu, već određeno vrijeme ovaj novopečeni otac promišljeno ulaže u turizam, a zbog svoje karizme nerijetko je angažiran kao zaštitno lice određenih lifestyle brandova.

Kako mediji prenose, Grašina nova vikendica nalazi se u sklopu ekskluzivnog kompleksa na Jahorini.

Grašo će na Jahorini održati koncert 27. januara 2024. što je i potvrdio za medije, a zatim se osvrnuo i na pitanje o svojoj novoj investiciji.

“Jahorinu vole svi jer je ona izvorište gostoljubivosti, pozitivne energije i dobre zabave za cijelu regiju. Zbog blizine joj gravitira dosta Dalmatinaca ali i Zagrepčana, a tamo često vidim i drage prijatelje iz Slovenije, BiH i Srbije. Ja cijeli život skijam u zapadnoj Europi i apartman na Jahorini nisam kupio samo zbog skijanja već zato što je ona jamac mira i autentične zimske idile. Osim toga Jahorina je blizu bilo da stižem iz Splita ili Zagreba. Priroda je netaknuta, infrastruktura kvalitetna tako da destinacija suštinski nudi isto što i skijališta diljem Europe samo uz više mira, a što je idealno za odmor. U konačnici i Sarajevo mi je na 20 minuta vožnje, a u tom gradu uvijek se osjećam lijepo i dobrodošlo”, kaže Grašo dodavši kako ga veseli što će mu susjed u apartmanu biti i kum Tomaž Kavčič, najcjenjeniji slovenski chef i vlasnik restorana Pri Lojzetu koji već godinama ima Michelin zvjezdicu.

“Tomaž i ja smo kumovi, a on će u sklopu kompleksa na Jahorinu svojim gastronomskim znanjem i iskustvom vođenja najzahtjevnijih kuhinja oplemeniti restoran čije otvaranje uskoro slijedi. Simbolično ćemo Tomaž i ja ujedno biti i kumovi restorana”, kaže Grašo dodajući kako ne sumnja u sposobnosti svoga kuma koji je zanat pekao kuhajući za većinu europskih predsjednika pa čak i za glumca Georgea Clooneyja.

U istom kompleksu apartmane su rezervisala mnoga poznata imena s regionalne sportske i umjetničke estrade pa se čini da će kompleks uistinu postati drugim domom za mnoga poznata lica.

Inače, cijenu apartmana u ovom kompleksu nije moguće pronaći, ali javno su dostupne informacije koje sugeriraju kako se kvadrat kreće između 2700 eura (oko 5.323 KM) pa sve do 4000 eura (oko 7.886 KM).

U medijskim člancima od prije nekoliko mjeseci stoji da je riječ o dosad neviđenom kompleksu apartmana na ovim prostorima, a koji je građen po najvišim arhitektonskim, dizajnerskim i tehnološkim standardima.

Važno je spomenuti da je za dizajn interijera angažiran glasoviti arhitekt iz Sarajeva Amir Vuk Zec, jedan od najboljih stručnjaka u svom području te dobitnik brojnih nagrada.