Ponedjeljak, 20.05.2024.

BELMA HUSEINEFENDIĆ: Nekome sam provokativna, nekome nisam

Petak, 08.12.2023. | Magazin | Muzika

Nekadašnja učesnica „Zvezda Granda“ Belma Huseinefendić nedavno je publiku obradovala novom pJesmom, a svi komentiraju da je u spotu pokazala do sada najseksipilnije izdanje. Ona se osvrnula na komentare publike, a otvoreno je govorila i o ljubavnom životu.

Pjevačica priznaje da je zadovoljna uspjehom koji je postigla nova numera i dodaje da se još pronalazi kada je u pitanju stil pjevanja koji želi da pjeva u budućnosti.

-Mislim da sam neko ko ima pravo da se još pronalazi i da ispipava različite teritorije. Voljela bih da probam što više žanrova i stilova dok se ne nađem i kažem to je to, ne žurim. Na svaku promjenu će ljudi različito da reaguju, nekome sam provokativna, nekome nisam. Mislim da sam neko ko se pomjera u skladu sa godinama, da li se to sviđa nekome ili ne, na to ne mogu da utičem i nemam pravo na to – kazala je.

Kako je do sada uradila nekoliko covera, Belma otkriva da li je kao i neke njene kolege imala problem sa autorima pjesmama.

-Radila sam i baš sam oduševljena kako su prolazili kod publike, najbolje je prošla pjesma „Odakle sam ja“, radila sam i druge obrade koje sam štimala na neki svoj način – kaže ona i dodaje:

-U većini slučajeva sve riješim sa autorima, nisam imala neke ozbiljne frke, ali sam imala jednu začkoljicu oko jedne obrade, ali smo i to uspjeli da riješimo na neki način. Moramo da poštujemo svačija prava, ako neko ne dozvoljava da uradimo cover, moramo da poštujemo to.

O njenom pivatnom životu javnost malo zna, a malda pjevačica otkriva emotivni status.

-Što kaže Tea Tairović „Sačuvaj Bože da se ja zaljubuim“ (smijeh). Nisam se još zaljubila, mislim da sam se samo malo više zaljubila u svoj posao i u fakultet. Po danu bijeli mantil, uveče fakultet – priznaje Belma.

Za sam kraj pjevačica je priznala kako izgleda situacija kada joj se neki momak udvara na nastupu.

–U jednu ruku bude stvarno simpatično, do sada nisam imala nikakav problem, bilo je puno ruža, pohvala i samo mogu da kažem hvala svima njima – zaključila je ona.