Nedjelja, 05.05.2024.

Nives Celzijus u novoj ulozi: Fatalna sam po muškarce

Petak, 07.07.2023. | Intervju | Magazin | Showbiz

​Nakon završetka RTL-ovog projekta “Maskirani pjevač”, spisateljica, glumica, muzičarka i influenserka Nives Celzijus uskočila je u novu ulogu. Doslovno. Ona će u dramskoj seriji “San snova” utjeloviti – Nives. U početku će je gledaoci upoznati kao Kristininu prijateljicu, a kako će se radnja komplikovati, kaže, lik će se razvijati u nekim drugim smjerovima.

Nives glumi Nives, a ime nije jedino to što sa svojim likom dijeli. Kako je rekla u intervjuu, s mnogim se situacijama poistovijetila budući da se u seriji progovara o životu fudbalera i svega što ih okružuje.

Jeste li se već uživjeli u svoju ulogu Nives?

– Još uvijek radim na tome. Srećom, nemam tih problema da se borim s pamćenjem svoga imena. To je jedino što mi ide dosta vješto, počela je fatalna Hrvatica.

Foto: Instagram

Kako vam se sviđa na setu serije “San snova”?

– Super, još uvijek osvještavam svoj lik. Pokušavam ga vizualizovati i dokučiti sve te osobine i dubine. Sviđa mi se što, napokon za promjenu, glumim pozitivnog lika. Nisam prevarantkinja i kriminalka, već jedna neobrazovana, ali žena s jednom kvalitetnom životnom školom. Vrlo je zanimljiv i osebujan i luckast lik. Malo je nesigurna, vrlo fatalna po muškarce i nekako je nesvjesna te uloge koju igra i kako zapravo muški rod reaguje na njenu vanjštinu i unutrašnje kvalitete, objasnila je Celzijus.

Šta je ona zapravo, zapitali su se sa “RTL”?

– Ona je preduzetnica i u dubini sebe traži istinsku ljubav. Kako ima tu životnu školu i nedostatak obrazovanja koji je razvio nesigurnost, snalazi se i igra ulogu koju društvo i okolina očekuje od nje – da se bogato uda, da pronađe što uspješnijeg muškarca. Sve to dobro ‘hendla’, ali čini mi se da nije to ono što ona u konačnici traži.

Foto: Instagram

Kako izgleda jedan dan na snimanju?

– Krenulo je dosta nježno budući da se u samom startu pojavljuje kao Kristinina prijateljica pa se kasnije razvije neka priča. Snimili smo nekoliko scena i bilo je jako zabavno. Super mi je vidjeti kako slučajni prolaznici reaguju kada vide da se nešto radi i snima. Fora mi je ponovo se vratiti u fudbalski svijet. Već je prošlo dosta vremena od mojih stvarnih iskustava i onda mi je zanimljivo napraviti poređenje i osjetiti dašak fudbala koji volim i koji je bio dobar dio mog života.

Koje su sličnosti, a koje razlike?

– Ima dosta životnih i realnih prikaza. S obzirom na to da je ovo dramska serija s daškom humora, onda su možda te situacije samo malo intenzivne, podcrtane i dobije se taj dašak karikature i humora. Ali mislim da će se publika jako zainteresovati. Fudbal ne samo da je najvažnija sporedna stvar na svijetu nego sveprisutne zanima ući u njihovu intimniju zonu. Ovdje je realan prikaz svega toga, završila je Nives.