Subota, 27.04.2024.

IAKO JE SNIJEG ZAKOVAO MINHEN: Uprkos nevremenu Bešlić i Bebek oduševili nekoliko hiljada ljudi

Ponedjeljak, 04.12.2023. | Magazin | Muzika | Najnovije

Stihovi stare pjesme Halida Bešlića „Snjegovi hladni dolaze“, su se, čini se, prenijele u stvarnost. Tako je ledeni snijeg u enormnim količinama u bijelo „zakovao“ njemačku pokrajinu Bayern, pa tako nakratko i obustavio život u tom dijelu ove evropske države.

Međutim, istinske i prave zaljubljenike i fanove Halida Bešlića ni ta prirodna katastrofa nije mogla da spriječi da dođu na njegov koncert u Minehnu.

Bešlić i Džiho sa Lelom i Denisom
Bešlić i Džiho sa Lelom i Denisom

Pored Halida tu večer nekoliko hiljada posjetilaca zabavljao je njegovim velikim hitovima i evergrinima pop rock muzike i legendarni Željko Bebek.

Organizator koncerta bio je „InStage“ Gmbh Hajrudin Vračar, koji nije krio zadovoljstvo zbog uspješnosti koncerta, publike koja je prezadovoljna otišla kući, ali veliku zahvalnost prema istoj publici koja je došla po nevremenu da slušaju Halida i Bebeka.

Organizator Vračar sa Željkom i Ružicom Bebek
Organizator Vračar sa Željkom i Ružicom Bebek

Među mnogobrojnim posjetiocima bio je i Marko Pešić direktor Košarkaškog kluba Minhen i Emir Mutapčić direktor mladih selekcija KK Bayern.
Ovaj muzički spektakl nisu htjeli da propuste i najbolji bh. humorista i autor prestižnih emisija „U tuđoj avliji“ i „Grüsse aus Deutschland“ Osman Džiho, a koji je u Minhen došao iz Štutagrta, te uspješni bh. biznismeni iz Minhena Lela i Denis.

Poznatog i priznatog harmonikaša koji je već godinama uz Halida Bešlića, Samira Kadirića na ovom nastupu pratila je supruga Semira, a sa Željkom Bebekom, kao i svih godina, došla je njegova supruga Ružica.

Samir i Semira Kadirić sa Bebekovima
Samir i Semira Kadirić sa Bebekovima

Ni jedan posjetilac nije zažalio što je došao na ovaj koncert, pa tako ni Irma i Asmir Husejdić koji nisu krili zadovoljstvo kako dobrom organizacijom, tako i odličnim nastupima Bešlića i Bebeka.

Džiho sa Irmom i Asmirom Husejdić
Džiho sa Irmom i Asmirom Husejdić


Prije koncerta Bešlić se zahvalio svim posjetiocima koji su došli, kako je rekao po tom božijem vilajetu, a on im se se odužio na najbolji način, onako kako to on najbolje zna, dobrom pjesmom i svojim neprolaznim hitovima.