Utorak, 14.05.2024.

Serija koje se svi sjećamo: Priča o epizodi Teletabisa čije je emitovanje bilo zabranjeno

Četvrtak, 02.03.2023. | Film | Magazin | Najnovije | Vijesti

Serija Teletabisi obilježila je djetinjstvo mnogima od nas, ali jedna epizoda iz 1999. godine je zauvijek zabranjena da se emituje na televizijskim ekranima. 

Ova serija je s emitiranjem počela u martu 1997. godine, a prvi put je završila 2001. godine. Vratila se s još četiri sezone, od 2015. do 2018. godine

Ipak, u prvoj sezoni ove BBC-ove produkcije pojavila se epizoda koja se više nikada neće emitovati. Radi se o epizodi iz 1997. godine, a specifično o sceni u kojoj učestvuju lav i medvjed

Problem je bio u tome što je lav bio dizajniran jako bizarno. Njegove oči su izgledale strašno, posebno kada uzmemo u obzir da je ovo bila serija upućena djeci od jedne do četiri godine.

Kada još dodamo da je u pozadini bilo dosta zvukova oluje, sve je spojeno u jedan jako traumatičan događaj za najmlađe gledatelje. 

Lav i medvjed su imali više skečeva tokom te i još jedne sezone, ali ova epizoda prestravila je mnoge mališane. Zbog toga, originalna scena neće nikada biti prikazana, a u toj epizodi je zamijenjena uređenom scenom koja ima drugačiji kontekst

Stotine korisnika Twittera priznali su da ih je ova scena prestravila.

Jedan je napisao: “Ovo je je ‘Freddie upoznaje Jasona’ samo za djecu… dragi Bože!”

Drugi je otkrio: “Ovo je uistinu bilo moje prvo iskustvo horora u djetinjstvu. Ne moram ni gledati snimku jer sam mjesecima imao noćne more o tom medvjedu.”

“Jedini put kad sam se uplašio Teletubbiesa bilo je ovo”, prisjetio se netko drugi, dok je još neko napisao: “Ovo me traumatiziralo kao klinca, tačno se sjećam da sam bio prestravljen zbog toga. To je jedino živo sjećanje koje imam iz svoje mladosti.”

radiosarajevo/press