Subota, 27.04.2024.

Italijan u potrazi za ženom iz bivše Jugoslavije: Studirala je u Sarajevu, a pamti je i danas

Četvrtak, 26.05.2022. | Magazin | Najnovije

Napisane su mnoge priče i pjesme o tome kako se “stare ljubavi ne zaboravljaju”, pa je tako nedavno na jednoj stranici osvanuo i zanimljiv oglas Italijana koji poslije 32 godine traži djevojku iz Sarajeva. Kako kaže, njihovu priču i danas pamti.

Manuel Buccarella objavio je na jednoj Facebook stranici kako traži djevojku po imenu Divna, koja je godinama unazad, u tadašnjoj Jugoslaviji, živjela na Ilidži.

“Zdravo. 1990. godine sam u Dubrovniku upoznao djevojku sa Ilidže koja se zove Divna Ikić. Razmjenjivali smo pisma sve dok nije počeo rat. Nakon 1991. godine izgubio sam kontakt s njom”, napisao je Manuel.

Italijan koji je u oglasu istakao i kako “voli Jugoslaviju” tvrdi kako bi Divna danas trebala imati 50 godina, a ostavio je i njenu adresu na kojoj je tada stanovala.

“Živjela je tada u ulici Jahiela Fincija. Ne znam da li je preživjela rat. Bila je mršava plavuša sa smeđim očima”, napisao je.

Manuel se zahvalio svima koji mu pomognu u potrazi za njom, a ispod su mu mnogi ljudi poželjeli sreću da pronađe Divnu živu i zdravu.

Objavu su mnogi podijelili, a Manuela kontaktirali i pojedini srbijanski mediji kojima je otkrio još neke detalje.

Za Telegraf, on je rekao kako je između njega i Divne bila “kratka ljubavna priča”, međutim ona lijepa koju i danas pamti.

Italijan koji danas živi na jugu Italije u gradu Lecce, tada je bio u Dalmaciji i Crnoj Gori, a dodao je i kako je Divna studirala u Sarajevu.

Iako su njegovi dosadašnji pokušaji da je nađe bili bezuspješni, nadamo se da će njegova potraga završiti sa sretnim ishodom.