Petak, 29.03.2024.

DRAGANA MIRKOVIĆ DIO DOMA PRETVORILA U MUZEJ! U njenom dvorcu živjela Marija Tereza

Srijeda, 25.05.2022. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Dragana Mirković ne krije da živi u luksuznom zamku.

Folk zvijezda Dragana Mirković sa mužem Tonijem i decom, Manuelom i Markom, živi u Beču, u dvorcu od 50 miliona eura.

Jedna od najzanimljivijih činjenica zapravo i jeste da je u zamku živjela Marija Tereza, koja je krajem 17. vijeka često boravila u njemu. Ebenfurt je zamak nadoak Beča u kome je pjevačica Dragana Mirković našla oazu mira.

Dvorac u potpunosti nije renovira, baš iz razloga što je pjevačica željela da sve bude autentično, i da ostavi najljepše čari svega toga. Dragana svoj privatni život ne eskponira javno, ali nije odoljela da pokaže istorijsko zdanje, na koje je veoma ponosna.

Enterijer dvorca su ona i njen suprug Toni zajedno sređivali, a odabirom namještaja se, uglavnom, on bavio. Unikatne predmete su uglavnom kupovali u Italiji, ali nisu birali određeni motiv ili temu, već ono što im se dopadalo u određenom trenutku.

Pjevačica je posebno je ponosna na kupatilo koje je kompletno ukrašeno Svarovski kristalima, sa antičkim motivima, Versače komoda daje posebnu notu svemu tome.
Dvorac posjeduje balsku dvoranu, gdje pjevačica i njena porodica organizuju porodične proslave, a radi se i na muzeju, u sklopu imanja, koji će pogodite šta, uskoro biti otvoren za posjetioce.

Govoreći o svojoj luksuznoj nekretnini, Dragana je jednom prilikom istakla da ne zna koliko je soba u njenom domu, ali je poznato da dvorac ima čak 235 prozora.

  • Ne znam tačno, ali ima ih mnogo. Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u dijelu zamka u kojem planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana. Dio prvog sprata želimo da pretvorimo u muzej i otvorimo za posjetioce i školske ekskurzije, ali ne namjeravamo da naplaćujemo ulaz. Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahtjeva vrijeme, za šta će biti zaduženi pravi umjetnici – rekla je Dragana jednom prilikom.

Poseban Draganin kutak jeste galerija u kojoj se nalaze sve uspomene koje je stekla tokom karijere, od nagrada do poklona fanova, što za nju ima posebnu sentimentalnu vrijednost.
Naime, Draganin dom je ranije želio da kupi šeik za čak 200 miliona evra, ali je Dragana ljubazno odbila njegovu ponudu.